Αρχική COVID-19 Παγώνη: 15 Σεπτέμβρη θα βγάλουμε τις μάσκες – Πότε ανοίγουν τα γυμναστήρια

Παγώνη: 15 Σεπτέμβρη θα βγάλουμε τις μάσκες – Πότε ανοίγουν τα γυμναστήρια

0
μάσκες
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

“Ένα μεγάλο μπράβο” στους νέους άνω των 30 που έτρεξαν μαζικά να εμβολιαστούν την ώρα που δεν το περίμενε κανείς και σε αντίθεση με μεγαλύτερες ηλικίες, που ενώ είχαν την ευκαιρία να το κάνουν, δε το έκαναν, είπε η Πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ενώ, εκτιμά ότι όταν εμβολιαστεί περίπου το 90% του πληθυσμού, θα μπορούν να “πεταχτούν” οι μάσκες, τουλάχιστον από τους δημόσιους χώρους.

Η κ. Παγώνη εκτιμά ότι αυτό θα μπορεί να γίνει το Σεπτέμβριο του 2021. Όπως είπε, ακόμα κι αν γίνει αυτό δε σημαίνει ότι δε θα φοράμε μάσκες σε συγκεκριμένους χώρους, όπως είναι τα νοσοκομεία.

Στο μεταξύ, είπε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου ή το αργότερο αρχές Ιουλίου και εφόσον πάρουμε τα εμβόλια που έχουν προγραμματιστεί, τότε είναι που θα πετύχουμε μια ανοσία 50-60%, που σημαίνει θα είμαστε πιο ελεύθεροι.

Πράγματι οι εμβολιασμοί έχουν ενισχυθεί και πραγματοποιούνται καθημερινά, με εξαίρεση την Κυριακή του Πάσχα. Να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα, δεν θα υπάρξει και ενημέρωση κρουσμάτων και επιδημιολογικών δεδομένων.

Πότε ανοίγουν τα γυμναστήρια

Ερωτηθείσα για το άνοιγμα των γυμναστηρίων, είπε ότι αυτό θα μπορεί να γίνει σε 10 περίπου ημέρες και εφόσον οι εμβολιασμοί προχωρούν με τους σημερινούς ρυθμούς, μαζί με τα self tests. Ενώ αυτό θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή, τηρούμενων των αποστάσεων και της απολύμανσης των μηχανημάτων.

Η Μ. Παγώνη, όταν ερωτήθηκε σχετικά με την εστίαση και το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται η μουσική που θα συνέβαλε σημαντικά στην ψυχική ανάταση του κόσμου, σχολίασε τονίζοντας, ότι υπάρχει σοβαρός λόγος που απαγορεύεται η μουσική, και αυτός είναι ότι επειδή ο κόσμος αναγκάζεται να μιλάει δυνατά, πετάγονται περισσότερα σταγονίδια κατά την ομιλία του. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε μεγαλύτερη διασπορά του ιού από κάποιο φορέα.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση