Αρχική COVID-19 Εμβολιασμός όλων των ηλικιών στα νησιά άνω των 10.000 κατοίκων

Εμβολιασμός όλων των ηλικιών στα νησιά άνω των 10.000 κατοίκων

0
ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο εμβολιασμός χωρίς ηλικιακά κριτήρια στα νησιά άνω των 10.000 κατοίκων αναμένεται ως το επόμενο βήμα του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού, ενώ, έχει στόχο τον εμβολιασμό των μόνιμων κατοίκων ως το τέλος Ιουνίου.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς και εν όψει του επίσημου ανοίγματος του τουρισμού, ανακοίνωσε την επιχείρηση “Γαλάζια Ελευθερία”, τον οριζόντιο εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, επιτυγχάνεται γρηγορότερα ο στόχος, οι νησιώτες να υποδεχτούν ασφαλείς και απόλυτα θωρακισμένοι από τον κορονοϊό, το φετινό καλοκαίρι. Ενώ, το πρόγραμμα στόχο έχει να “στηρίξει τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες και την οικονομία τους. Φιλοδοξεί όμως να προσφέρει και ένα θετικό πρόσημο στη συνολική εικόνα του τουρισμού μας”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η «Γαλάζια Ελευθερία» αφορά στον καθολικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά της Ελλάδας, δεδομένου ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά και ταυτόχρονα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί και σε άλλα 36 μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός.

Για να επιτευχθεί αυτό το πλάνο, συγκροτούνται νέα εμβολιαστικά κέντρα από τις δυνάμεις του ΕΣΥ και κινητά συνεργεία εμβολιασμού που θα υποστηρίξουν την ολοκλήρωση του καθολικού εμβολιασμού.

Η επιχείρηση θα ενισχυθεί από εθελοντικές οργανώσεις και κινητές ιατρικές μονάδες, αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που υλοποιούνται από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση και Πρόοδος», το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τη «Σύμπλευση». Επίσης προβλέπεται η ένταξη εμβολιαστικών κέντρων ιδιωτικών μονάδων.
Όπως ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης, στα νησιά αυτά ζουν περισσότεροι από 700.000 άνθρωποι, ενώ το συγκεκριμένο εμβολιαστικό πρόγραμμα θα “τρέχει” παράλληλα με το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση