Αρχική COVID-19 EE: “Προσωρινή η καθυστέρηση παράδοσης των εμβολίων Johnson & Johnson

EE: “Προσωρινή η καθυστέρηση παράδοσης των εμβολίων Johnson & Johnson

0
vaccine4
Εικόνα: UNSPLASH/Hakan Nural
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

«Προσωρινή» χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη μη έγκαιρη παράδοση εμβολίων από την Johnson & Johnson κατά του Covid-19. Η Κομισιόν βρίσκεται σε στενή επαφή με την εταιρεία. Έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι σύντομα θα αυξηθούν οι παραδόσεις των εμβολίων προς την ΕΕ. Αυτό δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα υγείας, Στέφαν ντε Κερσμάκερ, κληθείς να σχολιάσει τις μειωμένες παραδόσεις εμβολίων προς τα κράτη-μέλη.

Τι προβλέπει η σύμβαση

Βάσει της σύμβασης με την Κομισιόν, η Johnson & Johnson έχει δεσμευτεί για την παράδοση 55 εκατομμυρίων δόσεων το δεύτερο τρίμηνο του 2021 στην ΕΕ και συνολικά 200 εκατομμυρίων δόσεων εντός του 2021.

«Τα κράτη-μέλη έχουν ενημερωθεί για τις καθυστερήσεις και έχουν εκφράσει την ανησυχία τους» ανέφερε. Ο αξιωματούχος αναγκάστηκε να προβεί σε δημόσιες δηλώσεις, μετά τη σχετική πληροφορία από ολλανδική θυγατρική της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι παραδόσεις θα γίνουν. Την ίδια στιγμή,  ο Επίτροπος εσωτερικής αγοράς, Τιερί Μπρετόν και η αρμόδια Task Force συνεργάζονται με την εταιρεία για την αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας.

Τι λέει η εταιρεία

Η εταιρεία δικαιολογείται για την καθυστέρηση, κάνοντας λόγο περί καθυστερήσεων στην παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η  Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ είχε διακόψει την παραγωγή του εμβολίου σε ένα εργοστάσιο της Emergent BioSolutions Inc τον Απρίλιο. Τότε είχαν διαπιστωθεί διάφορα σοβαρά προβλήματα στον ποιοτικό έλεγχο των σκευασμάτων.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση