Αρχική COVID-19 Covid-19: Έγκριση EMA για το εμβόλιο της Pfizer σε παιδιά 12-15 ετών

Covid-19: Έγκριση EMA για το εμβόλιο της Pfizer σε παιδιά 12-15 ετών

0
VACCINE COVID19
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την έγκριση στο εμβόλιο κατά του Covid-19 της Pfizer για τα παιδιά 12 έως 15 ετών έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA). Σχετική έγκριση αναμένεται να πάρει εν συνεχεία και το εμβόλιο της Moderna μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

To εμβόλιο της Pfizer κρίθηκε ασφαλές από τον EMA και την ειδική επιτροπή εμβολίων, όπως εξήγησε ο επικεφαλής στρατηγικής εμβολιασμών του ΕΜΑ, Μάρκο Καβαλέρι. Είναι το πρώτο εμβόλιο κατά του  Covid-19 που λαμβάνει το “πράσινο φως” για τις συγκεκριμένες ηλικίες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Κλινικές δοκιμές

Κατά τη διάρικεια των κλινικών δοκιμών, κανένα παιδί δεν νόσησε από κορονοϊό. Σύμφωνα με τον κ. Καβαλέρι ο εμβολιασμός θα διέπεται και στα παιδιά με το ίδιο πρωτόκολλο των ενηλίκων. Δηλαδή ο εμβολιασμός θα πραγματοποιείται σε δύο δόσεις,. Σε ό,τι αφορά τις παρενέργειες, κατεγράφησαν ίδια συμπτώματα με αυτά που σημειώθηκαν επί του εμβολιασθέντος ενήλικου πληθυσμού.

Τρίτη δόση

Σχετικά με ενδεχόμενη ανάγκη τρίτης δόσης έναντι κινδύνων από μεταλλάξεις, οι εκπρόσωποι του ΕΜΑ τόνισαν πως είναι «σε διαρκή επαφή με τους παρασκευαστές εμβολίων». Γίνονται συνεχώς έρευνες για τις μεταλλάξεις και πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει μία ενισχυτική δόση. Τα έως τώρα δεδομένα σχετικά με τη διάρκεια της ανοσίας δεν καταδεικνύουν την ανάγκη για τρίτη δόση αυτή τη στιγμή” επισημαίνουν. Προσθέτοντας ότι “χρειαζόμαστε περισσότερα στοιχεία¨..

Και φαρμακευτική αγωγή κατά του κορονοϊού

Τέσσερα αντιιικά φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων τελούν υπό αναθεώρηση από τον EMA. «Είμαστε σίγουροι ότι ορισμένες από αυτές τις αναθεωρήσεις θα οδηγήσουν σε εξουσιοδοτημένες θεραπείες» αναφέρει ο EMA. Στόχος είναι η έγκριση να έχει δοθεί και να μπορεί να γίνεται η χρήση τους  το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2021.

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ότι τα εισπνεόμενα κορτικοστεροειδή είναι ευεργετικά για άτομα με Covid-19, που δεν βρίσκονται σε νοσοκομείο. Για αυτό και ο  EMA συμβουλεύει να μην επιτραπεί η χρήση τους σε ασθενείς με COVID-19 προτού έχουμε οριστικά στοιχεία.

 

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση