Αρχική Αφιερώματα Νάξος: Ο προορισμός του καλοκαιριού σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ

Νάξος: Ο προορισμός του καλοκαιριού σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ

0
naxos
Νάξος
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Πρωτιές και διεθνείς διακρίσεις ενόψει τη νέας τουριστικής περιόδου, Νάξος και Μικρές Κυκλάδες, ως αποτέλεσμα δημοσιογραφικών αποστολών και συνεργασιών του Δήμου με τα γραφεία ΕΟΤ Σκανδιναβίας και Μεγάλης Βρετανίας.

Το νησί κατέλαβε πρόσφατα την κορυφή στη λίστα με τα καλύτερα Ελληνικά νησιά για τους Δανούς ταξιδιώτες σύμφωνα με το δημοφιλέστερο περιοδικό της Δανίας, Vagabond.

Οι πρώτες θέσεις

Το ορεινό τοπίο της Νάξου, τα αξιοθέατα και ο παραδοσιακός τρόπος ζωής στα χωριά ήταν οι λόγοι για τους οποίους η Νάξος αγαπήθηκε και κατέλαβε την πρωτιά.

Στις πρώτες θέσεις της λίστας συναντώνται επίσης και τα Κουφονήσια, τα οποία συναρπάζουν με τα γαλαζοπράσινα νερά και τις εντυπωσιακές σπηλιές τους.

Στο ίδιο αισιόδοξο κλίμα, κινήθηκε και η διεθνής Βρετανική εφημερίδα Evening Standard που ανέδειξε τη Νάξο στην πρώτη θέση της κατάταξης με τα 20 εντυπωσιακότερα Ελληνικά νησιά.

Ελληνικοί προορισμοί Νάξος
Ελληνικοί προορισμοί Νάξος

Φυσικός και γαστρονομικός προορισμός

Παράλληλα, τη γαστρονομική παράδοση και εξέλιξη, ανέδειξε σε ειδική λίστα και το National Geographic της Μεγάλης Βρετανίας.

Σύμφωνα με το άρθρο, η Νάξος δικαίως καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση μετά την Κρήτη ανάμεσα στους εννιά καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς της Ελλάδας που προτείνονται για το καλοκαίρι του 2021.

Όπως αναφέρεται στη λίστα, τα μοναδικά τυροκομικά προϊόντα, το ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας και οι αγνές πρώτες ύλες προσφέρουν στη Νάξο αυτάρκεια αλλά και γαστρονομική κουλτούρα.

Διαφήμιση