Αρχική Καταστροφές Πυρκαγιά σε Κορινθία και Φθιώτιδα (Βίντεο)

Πυρκαγιά σε Κορινθία και Φθιώτιδα (Βίντεο)

0
ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÅÓ ÓÅ ÁÓÐÑÏÌÁÕÑÇ ËÇØÇ ÔÇÓÊÁÔÁÓÔÑÏÖÇÓ ÁÐÏ ÔÇ ÖÙÔÉÁ ÓÔÇÍ ÊÏÑÉÍÈÉÁ(ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ EUROKINISSI)
Εικόνα: EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το απόγευμα δύο νέες εστίες φωτιάς σε Κορινθία και Φθιώτιδα. Πρόκειται για πυρκαγιές στις περιοχές Ωραίας Ελένη και Βίτωλη του δήμου Μακρακώμης αντιστοίχως.

Στον οικισμό Κάβο Ισθμίας κινδυνεύουν ήδη σπίτια. Οι κάτοικοι έλαβαν οδηγίες να τα εκκενώσουν. Λόγω της φωτάς έχει κλείσει η Π.Ε.Ο Ισθμού – Επιδαύρου και στα δύο ρεύματα. Την περιοχή πλήττουν και ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν την κατάσβεση. Στο σημείο επιχειρούν 7 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 22 άνδρες.

 

Δεύτερο μέτωπο

Την ίδια στιγμή φωτιά ξέσπασε κοντά στο χωριό Βίτωλη του δήμου Μακρακώμης στη δυτική Φθιώτιδα. Στο σημείο επιχειρούν 25 άνδρες της Πυροσβεστικής με 11 οχήματα.

Σύμφωνα με το lamiareport, η πυρκαγιά ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα όταν τρακτέρ φορτωμένο με μπάλες ζωοτροφών τυλίχτηκε στις φλόγες. Οι φλόγες επεκτάθηκαν σε δασική έκταση από τη διασταύρωση της Παλαιοβράχας και μέχρι 100 μέτρα πριν τη Βίτωλη. Η κυκλοφορία στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου στο ύψος του χωριού έχει διακοπεί προσωρινά.  Η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι διάσπαρτη σε πάρα πολλά σημεία χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Έχουν καεί δεκάδες κολΌνες της ΔΕΗ που είναι κατά μήκος της εθνικής οδού Λαμίας- Καρπενησίου. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς έχει ήδη ξεκινήσει ώστε να συντονίσει διά ζώσης το έργο της Πυροσβεστικής.

Διαφήμιση