Αρχική COVID-19 Μπουρλά: Νέο εμβόλιο Pfizer ως το καλοκαίρι με ευκολότερη αποθήκευση

Μπουρλά: Νέο εμβόλιο Pfizer ως το καλοκαίρι με ευκολότερη αποθήκευση

0
Εμβόλιο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την κυκλοφορία νέου εμβολίου της Pfizer κατά της covid-19, με βελτιωμένη σύνθεση προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

Το εμβόλιο θα είναι πιο εύχρηστο και με ευκολότερη αποθήκευση καθώς θα μπορεί να αποθηκεύεται σε απλό ψύκτη, έναντι των -70 βαθμών Κελσίου φύλαξης και μεταφοράς που απαιτεί το σε κυκλοφορία εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Γιατί θα κάνει τη διαφορά

Σύμφωνα με το Axios, στο οποίο τοποθετήθηκε ο Α. Μπουρλά, ένα από τα δυσκολότερα πράγματα σχετικά με το εν λόγο εμβόλιο ήταν η διασφάλιση ότι τα εμβολιαστικά κέντρα, τα φαρμακεία και τα ιατρεία, θα διέθεταν τις κατάλληλες και πολύ ψυχρές προαπαιτούμενες συνθήκες συντήρησης του εμβολίου σε κυκλοφορία.

“Όπως ξέρετε, τώρα έχουμε όλοι στο μυαλό μας τους -70 βαθμούς Κελσίου, αλλά θα μπορούσαμε σε δύο εβδομάδες να το χρησιμοποιούμε σε ένα κανονικό ψύκτη” δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η Pfizer έχει ήδη κάποιες ενδείξεις που υποδεικνύουν ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να αντέξει για ένα μήνα σε κανονικό ψύκτη.

“Αυτή είναι μια σημαντική βελτίωση καθώς προσφέρει φοβερή ευελιξία” για τους υγειονομικούς που “χειρίζονται αυτό το εμβόλιο”, σημείωσε.

Τι πρόκειται να γίνει – Η νέα εκδοχή

“Αλλά επίσης δουλεύουμε αυτή τη στιγμή πάνω σε μία νέα εκδοχή αυτού του εμβολίου, το οποίο θα είναι έτοιμο προς χρήση, έτσι ώστε να μη χρειάζεται ανασύσταση, να μη χρειάζεται αραίωση”.

“Και αυτό το εμβόλιο θα μπορεί να αποθηκευτεί έως και 6 μήνες σε κανονικό ψυγείο“, σημείωσε.

Ενώ, προσέθεσε ότι είναι πολύ αισιόδοξος ότι αυτό το επίτευγμα θα μπορεί να γίνει “πολύ σύντομα”.

Να σημειωθεί ότι προ ολίγων ημερών, ο Α. Μπουρλά, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, υπογράμμισε ότι τα υπάρχοντα εμβόλια καλύπτουν όλες τις μεταλλάξεις, ενώ εκτιμά ότι θα χρειαστεί μια τρίτη δόση του εμβολίου.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

Διαφήμιση