Αρχική COVID-19 Ανοίγουν γυμναστήρια και γήπεδα – Σε ύφεση η πανδημία

Ανοίγουν γυμναστήρια και γήπεδα – Σε ύφεση η πανδημία

0
Κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Από τις 31 Μαΐου ανοίγουν τα γυμναστήρια και η συμμετοχή θα γίνεται με χρήση διπλής μάσκας, ενώ παράλληλα μειώνεται η υποχρέωση τηλεργασίας στο 25% από το 50% που ισχύει μέχρι το τέλος του μήνα, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και με τη συμμετοχή του Επίκουρου Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετείχε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Όπως ενημέρωσε σχετικά με τα γυμναστήρια ο κ. Χαρδαλιάς, αναμένεται η ανακοίνωση περαιτέρω διεκρινίσεων και αλλαγών τις επόμενες ώρες στο πρωτόκολλο σε σχέση με συγκεκριμένους τύπους ασκήσεων κατά τις όποιες δεν είναι δυνατή η χρήση μάσκας.

Ενώ, από την ίδια μέρα επιτρέπεται η χρήση των γηπέδων 5χ5 και γηπέδων μπάσκετ από ερασιτέχνες αθλούμενους και μόνο με προϋποθέσεις που ισχύουν για τους επαγγελματίες αθλητές.

4 δείκτες

Επιπρόσθετα, ο Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως την ίδια μέρα ενεργοποιείται ένα νέο εργαλείο διαχείρισης και παρακολούθησης της πανδημίας, όπου οι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν 4 κρίσιμους δείκτες, στο covid19.gov.gr

Αυτοί είναι:

  • Ο δείκτης θετικότητας
  • Ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000
  • Η πορεία των κρουσμάτων
  • Ο εμβολιασμός του πληθυσμού ανά περιοχή

Σε ύφεση η πανδημία – Εμφανίζει τάσεις συρρίκνωσης

Το ραντεβού με την επόμενη μέρα περνάει από τον εμβολιασμό, είπε χαρακτηριστικά ο Γκίκας Μαγιορκίνης, θέλοντας να τονίσει την ανάγκη των εμβολιασμών προκειμένου να συνεχίσουμε να βλέπουμε βελτίωση στα επιδημιολογικά δεδομένα.

Όπως ενημέρωσε, το ποσοστό θανάτων έχει μειωθεί κατά 15% και συνεχίζεται η καθοδική τάση σε διασωληνώσεις. Αλλά και ο αριθμός των νέων διαγνώσεων έχει μειωθεί κατά 500 αναλογικά με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, “χωρίς ικανή εμβολιαστική κάλυψη, δε μπορούμε να μιλάμε για επιστροφή στην κανονικότητα”.

Προς το παρόν, η σωστή τήρηση των μέτρων, καθώς και ο καιρός βοηθούν στη μείωση της μεταδοτικότητας κατά 20%.

Δε θα αρχίσει εμβολιασμός παιδιών

Παρά τη θετική γνωμοδότηση του ΕΜΑ για τον εμβολιασμό παιδιών 12 έως 15 ετών, καθώς στην Ελλάδα τα παιδιά δεν διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της πανδημίας, δε πρόκειται να αρχίσουν εμβολιασμοί παιδιών το προσεχές διάστημα, είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Ενώ, τόνισε εκ νέου να πάνε να εμβολιαστούν όσοι βρίσκονται άνω των 65 ετών και δε το έχουν κάνει ήδη, μέσα στο καλοκαίρι.

 

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση