Αρχική COVID-19 Αίτημα να αυξηθεί ο αριθμός επιβατών στα ταξί σε 3 εκτός από...

Αίτημα να αυξηθεί ο αριθμός επιβατών στα ταξί σε 3 εκτός από τον οδηγό

0
ταξί

Σύνταξη: ecozen.gr

Εκ νέου θα τεθεί το αίτημα να αυξηθεί ο αριθμός των επιβατών στα ταξί σε τρεις επιβάτες εκτός από τον οδηγό, από δύο επιβάτες που είναι σήμερα, προς την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού (COVID -19), όπως διαβεβαίωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ομοίως, για τα 9θέσια (ΕΔΧ – Ειδικής Μίσθωσης), να αυξηθεί ο αριθμός των επιβατών σε τέσσερις εκτός από τον οδηγό, από δύο επιβάτες, σήμερα.

Σχετικά με το αίτημα των αυτοκινητιστών να δίδεται η δυνατότητα στους κατόχους Ε.Δ.Χ. να ταξινομούν σε αντικατάσταση οχημάτων, αυτοκίνητα έως 9 θέσεων με ταμειακή μηχανή και ταξίμετρο, η πλευρά του Υπουργείου επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα ικανοποιηθεί το σχετικό αίτημα επιλύοντας ζητήματα όπως:

  • ο αριθμός των ταξί ανά περιφέρεια
  • η διαδικασία ταξινόμησης
  • τα τεχνικά χαρακτηριστικά των οχημάτων και ο τρόπος χορήγησης

Επιπλέον, το Υπουργείο προτίθεται να ανταποκριθεί στο αίτημα του κλάδου για έλεγχο των ειδικών αδειών και σχετικά, σχεδιάζει να προχωρήσει σε επανεξέταση των ειδικών αδειών ταξί, ώστε να ελεγχθεί η πιθανότητα κάποιες άδειες να έχουν δοθεί παράνομα.

Σημειώνεται ότι, τα θέματα που αφορούν τον κλάδο των αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) και του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση