Αρχική Special Topics Virgin Galactic: Ταξίδι στο όριο του Διαστήματος

Virgin Galactic: Ταξίδι στο όριο του Διαστήματος

0
διαστημα σκάφος
Εικόνα: virgingalactic.com
Διαφήμιση

Ένα νέο σκάφος αναψυχής σχεδιασμένο για πτήσεις στο όριο του Διαστήματος, αποκάλυψε η εταιρεία διαστημικού τουρισμού, Virgin Galactic, του επικεφαλής Άγγλου επιχειρηματία, Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Πρόκειται για το μοντέλο διαστημικού αεροσκάφους VSS Imagine, το οποίο υπόσχεται να πραγματοποιήσει τουριστικές πτήσεις γύρω από τη Γη, ενώ μάλιστα σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, είναι το πρώτο από μία σειρά αεροσκάφη τρίτης γενιάς οχημάτων SpaceShip III.

virgin galactic
Εικόνα: virgingalactic.com

Το VSS Imagine, που παρουσιάζει την καινοτομία της Virgin Galactic στο σχεδιασμό και την εμπειρία αστροναύτη, θα ξεκινήσει δοκιμές εδάφους, με προγραμματισμένες πτήσεις για το καλοκαίρι από την βάση Spaceport America στο Νέο Μεξικό.

Λίγο νωρίτερα και πιθανότατα τον Μάιο, ο προκάτοχός του Unity θα επιχειρήσει τη δεύτερη πυραυλοκίνητη πτήση του.

Ένα ταξίδι που προσφέρει την εμπειρία του διαστήματος

Στόχος της Virgin Galactic είναι να παρέχει περίπου 400 ψυχαγωγικές υπό-τροχιακές διαστημικές πτήσεις, το χρόνο, από την κάθε βάση εκτόξευσης, όπως αναφέρει ο CEO Michael Colglazier.

Το σκάφος είναι σχεδιασμένο για διμελές πλήρωμα και έξι επιβάτες και θα απογειώνεται στερεωμένο κάτω από τα φτερά ενός γιγάντιου αεροπλάνου ενώ μάλιστα θα απελευθερώνεται σε ύψος 15 χιλιομέτρων (50.000 πόδια), οπότε θα πυροδοτούν πυραυλοκινητήρες για να φτάσουν το επίσημο όριο του Διαστήματος σε ύψος 100 χιλιομέτρων.

Σημειώνεται ότι, ακόμα το σκάφος δεν διαθέτει την απαραίτητη ισχύ για να τεθεί σε τροχιά, Ωστόσο, θα δώσει τη δυνατότητα στους επιβάτες για μια ολιγόλεπτη εμπειρία έλλειψης βαρύτητας.

Παράλληλα, όπως σχολίασε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον: “Τα διαστημόπλοια της Virgin Galacticκατασκευάζονται ειδικά για να προσφέρουν μια νέα, μεταμορφωτική προοπτική σε χιλιάδες ανθρώπους που σύντομα θα μπορούν να βιώσουν το θαύμα του διαστήματος. Ως κατηγορία των οχημάτων SpaceShip III, το Imagine δεν είναι μόνο όμορφο, αλλά αντιπροσωπεύει τον αυξανόμενο στόλο διαστημοπλοίων της Virgin Galactic. Όλα τα μεγάλα επιτεύγματα, οι δημιουργίες και οι αλλαγές ξεκινούν με μια ιδέα. Η ελπίδα μας είναι για όλους εκείνους που ταξιδεύουν στο διάστημα να επιστρέψουν με νέες προοπτικές και νέες ιδέες που θα φέρουν θετική αλλαγή στον πλανήτη μας”.

Διαφήμιση