Αρχική Special Topics Βιώσιμα καύσιμα για αεροσκάφη από σκουπίδια

Βιώσιμα καύσιμα για αεροσκάφη από σκουπίδια

0
United Airlines
Εικόνα: United Airlines
Διαφήμιση

Βιώσιμα καύσιμα, χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα, που προέρχονται από σκουπίδια, επρόκειτο να χρησιμοποιήσει η αμερικανική αεροπορική εταιρεία United Airlines, όπως δήλωσε σήμερα. Πρόκειται για ένα εγχείρημα πολύτιμο για το περιβάλλον, καθώς οι αεροπορικές μεταφορές αντιπροσωπεύουν το 2% -3% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, όπως δήλωσε η γαλλική αεροδιαστημική ένωση την Τρίτη. 

Για το βιώσιμο αυτό εγχείρημα η εταιρεία με έδρα το Willis Tower στο Σικάγο του Ιλλινόις, έχει συνεργαστεί με παγκόσμιες εταιρείες όπως η Nike Inc και η Siemens AG, εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα “Eco-Skies Alliance” για τη χρηματοδότηση της χρήσης περίπου 3,4 εκατομμυρίων γαλονιών καυσίμου χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα, που προέρχονται από σκουπίδια, για φέτος.

Παρόλο, που το ποσό των 3,4 εκατ. γαλονιών είναι μικρό σε σύγκριση με τα 4,3 δισ. δολάρια γαλόνια καυσίμου αεριωθουμένων αεροσκαφών, που κατανάλωσε η United το 2019, δηλαδή το διάστημα πριν από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, το ποσό τριπλασιάζει τα περίπου 1 εκατ. γαλόνια βιώσιμου καυσίμου που χρησιμοποίησε κάθε χρόνο από το 2016.

Σημειώνεται ότι, οι αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν βιώσιμα καύσιμα από το 2008, ως μέρος των προσπαθειών για τη μείωση εκπομπών άνθρακα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής μόλις το 1% των καυσίμων που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια, όπως υποστηρίζουν βιομηχανικοί όμιλοι.

Η United είπε ότι το έργο δίνει στους πελάτες έναν τρόπο να συμβάλουν στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των πτήσεων και θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη δημιουργία μίας μεγαλύτερης αγοράς για βιώσιμα καύσιμα αεροπορίας.

“Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Scott Kirby σε δημοσιογράφους.

“Νομίζω ότι υπάρχει τεράστια όρεξη για αυτό.”

Η αεροπορική βιομηχανία έχει επικεντρωθεί ευρύτερα στην αγορά αντισταθμιστικών εκπομπών άνθρακα για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των πτήσεων, εν αναμονή της άφιξης νέας τεχνολογίας για την επίτευξη του στόχου του τομέα της μείωσης των μισών καθαρών εκπομπών έως το 2050 έναντι του 2005.

Πηγή: reuters.com

Διαφήμιση