Αρχική Διάστημα NASA και Sia συνεργάζονται για να τιμήσουν την επερχόμενη πτήση του Ingenuity...

NASA και Sia συνεργάζονται για να τιμήσουν την επερχόμενη πτήση του Ingenuity στον Άρη

0
ingenuity
To Ingenuity όπως φωτογραφήθηκε από το Perseverance. Εικόνα: NASA/JPL-Caltech
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την επερχόμενη πτήση του Ingenuity στον Άρη, γιορτάζουν η Αυστραλέζα διάσημη τραγουδίστρια Sia και ο Γάλλος DJ David Guetta, μέσω του νέου βιντεοκλίπ “Floating Through Space“, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη NASA.

Το Ingenuity Mars Helicopter, το οποίο προσεδαφίστηκε με επιτυχία στον Άρη στις 18 Φεβρουαρίου, είναι αναπόσπαστο τμήμα της αποστολής Perseverance.

Η πτήση του ρομποτικού ελικοπτέρου ήταν προγραμματισμένη για τις 11 Απριλίου, ωστόσο αναβλήθηκε για τις 14 του μηνός καθώς το αποτέλεσμα της δοκιμής δεν ήταν ικανοποιητικό.

Στο νέο βιντεοκλίπ “Floating Through Space” το τραγούδι συνδυάζεται με πλάνα από τους ερευνητές της NASA που χτίζουν και δοκιμάζουν το ελικόπτερο Ingenuity ή εργάζονται σε άλλες πτυχές της αποστολής.

Παράλληλα, το βιντεοκλίπ είναι γεμάτο με επιπλέον στοιχεία σχετικά με τις δοκιμές δίνονται με κλασικές φυσαλίδες διαλόγου, τα γνωστά Pop-up, σαν αυτά που απαντώνται στα κόμικς.

Το τραγούδι εμφανίζεται ως soundtrack για την αμφιλεγόμενη ταινία “Music” της Sia, η οποία συγκέντρωσε κακές κριτικές, καθώς και κριτική για την επιλογή της ηθοποιού Maddie Ziegler στον ρόλο μιας μη-λεκτικής αυτιστικής γυναίκας καθώς και για το πώς απεικονίζει τον αυτισμό.

Η Sia ζήτησε συγγνώμη για ορισμένα από αυτά τα ζητήματα, λέγοντας: “Άκουσα λάθος ανθρώπους και αυτή είναι η ευθύνη μου, η έρευνά μου σαφώς δεν ήταν αρκετά διεξοδική”.

Διαφήμιση