Αρχική COVID-19 Το lockdown σε 4 διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις

Το lockdown σε 4 διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις

0
lockdown Παρίσι
Εικόνα: unsplash
Διαφήμιση

Καθώς η Ευρώπη έρχεται αντιμέτωπη με το τρίτο θανατηφόρο κύμα της πανδημίας Covid-19, νέοι κανόνες και αυστηρά lockdown, θωρακίζουν τις πόλεις παρέχοντας τους όσο τον δυνατό μεγαλύτερη προστασία. Πώς εφαρμόζεται όμως το lockdown σε 4 από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της Ευρώπης;

Παρίσι

Στο Παρίσι, όπου καταγράφηκαν κατά μέσο όρο 61 θάνατοι ημερησίως κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας στην περιφέρεια Île de France, απαγορεύεται η μετακίνηση σε απόσταση περίπου έξι μιλίων από το σπίτι, εάν δεν υπάρχει επιτακτική ανάγκη.

Επιπροσθέτως, όλες οι μη απαραίτητες επιχειρήσεις είναι κλειστές, ενώ η νυχτερινή απαγόρευση ισχύει εδώ και μήνες.

Σημειώνεται ότι, η Γαλλία πρόσφατα μπήκε στο τρίτο εθνικό lockdown.

Μιλάνο

Στο Μιλάνο, το οποίο έχει πληγεί σκληρά από τον ιό, όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα είναι κλειστά και τα εστιατόρια είναι ανοιχτά μόνο για φαγητό.

Μάλιστα, η περιοχή της Λομβαρδίας ανέφερε κατά μέσο όρο περίπου 89 θανάτους και 667 περιστατικά την ημέρα την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με μια βάση δεδομένων των New York Times.

Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι θα θέσει επιπλέον 70.000 αξιωματικούς σε επιτήρηση σε εθνικό επίπεδο για την επιβολή των νέων κανόνων.

Λονδίνο

Για μήνες, το Λονδίνο βρίσκονταν σε ένα από τα πιο αυστηρά lockdown του κόσμου.

Ωστόσο, πλέον τα κρούσματα έχουν αρχίσει να μειώνονται κατακόρυφα, καθώς κατά μέσο όρο καταγράφονται ημερησίως 249 περιστατικά και 3 θάνατοι στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου την τελευταία εβδομάδα.

Μάλιστα, από σήμερα ξεκινά ένα ευρύ άνοιγμα.

Σημειώνεται ότι, στη Βρετανία χορηγήθηκαν 59 δόσεις εμβολίου για κάθε 100 άτομα, σε σύγκριση με τις 22 στην Ισπανία και τις 21 στη Γαλλία και την Ιταλία.

Μαδρίτη

Στη Μαδρίτη, το lockdown δεν ήταν τόσο αυστηρό όσο σε άλλες πόλεις, καθώς οι τοπικοί ηγέτες επέλεξαν να προσπαθήσουν να διατηρήσουν τους περιορισμούς στο ελάχιστο.

Μάλιστα με μπαρ, εστιατόρια, μουσεία και θέατρα ανοιχτά, η πόλη έχει γίνει προορισμός τους τελευταίους μήνες για ορισμένους Ευρωπαίους που αναζητούν μια απόδραση από τους κανόνες στις δικές τους περιοχές.

Σημειώνεται ότι, η Μαδρίτη ανέφερε κατά μέσο όρο 18 θανάτους και 1.654 νέα κρούσματα την ημέρα την τελευταία εβδομάδα.

Πηγή: nytimes.com

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση