Αρχική COVID-19 Θεσσαλονίκη: 35 ιδιώτες παιδίατροι στελεχώνουν εθελοντικά εμβολιαστικά κέντρα

Θεσσαλονίκη: 35 ιδιώτες παιδίατροι στελεχώνουν εθελοντικά εμβολιαστικά κέντρα

0
εμβόλιο γρίπης
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στην έκκληση της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Νομού Θεσσαλονίκης για την εθελοντική στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων μέχρι της 31 Μαΐου ανταποκρίθηκαν 35 ιδιώτες παιδίατροι.

“Οι παιδίατροι γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο επαγγελματία υγείας τη μεθοδολογία, την εφαρμογή, τις ανεπιθύμητες παρενέργειες αλλά πρωτίστως το σύνολο της ωφέλειας του μαζικού εμβολιασμού, προκειμένου να επιτευχθεί γρήγορα η πολυπόθητη ανοσία και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα”, επισήμανε ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας.

Μάλιστα, σε σύσκεψη του ΔΣ της Ένωσης με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκου Νίτσα υπογραμμίστηκε και από τις δύο πλευρές το γεγονός ότι οι ιδιώτες παιδίατροι, όπως και άλλοι ιατροί του ιδιωτικού τομέα προσφέρθηκαν να στηρίξουν το ΕΣΥ κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία επί μήνες, ειδικά στις εξάρσεις της πανδημίας, προκειμένου να δέχονται είτε εξ αποστάσεως είτε δια ζώσης περιστατικά κορονοϊού.

Στη συνεδρίαση, το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα να προσφέρει εθελοντική βοήθεια για ακόμα μία φορά στα εμβολιαστικά κέντρα μέχρι και τις 31/05/2021.

Παράλληλα, απευθύνει έκκληση προς όλα τα μέλη του καθώς και προς όλους τους παιδιάτρους της Βόρειας Ελλάδας να στηρίξουν την πρωτοβουλία και να πλαισιώσουν την κοινή προσπάθεια.

Να σημειωθεί ότι Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Υγείας, προσφέρθηκε να συνδράμει σε εθελοντική βάση το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού έναντι της Covid-19.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση