Αρχική Διάστημα The Great Journey: Το ντοκιμαντέρ που σε ταξιδεύει στο Σύμπαν στο World...

The Great Journey: Το ντοκιμαντέρ που σε ταξιδεύει στο Σύμπαν στο World International Film Festival στο Άμστερνταμ

0
the great journey
Διαφήμιση
Μεγάλη τιμή για την Ελλάδα η πρόκριση του ντοκιμαντέρ “The Great Journey“, το οποίο επιλέχθηκε να παρουσιαστεί στο World International Film Festival στο Άμστερνταμ στις 5 Απριλίου.

Το διακεκριμένο ντοκιμαντέρ αφορά το Σύμπαν, το οποίο αναδεικνύεται μέσα από ένα σύντομο ταξίδι και εμπνέεται από την δίψα του ανθρώπου να ανακαλύψει τον Κόσμο.

Ο διεθνούς φήμης νεαρός σκηνοθέτης Theofanis Matsopoulos, ο Greg Patrikareas που δανείζει τη φωνή του για την αφήγηση, ο Nicolas Matsopoulos που έγραψε το σενάριο και ο συνθέτης Konstantino (Κωνσταντίνος Πολυζώης) που συνέθεσε την υπέροχη μουσική είναι τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από αυτό το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ.

Europe’s Cosmic Quest

Παράλληλα, δύο από τους ίδιους δημιουργούς βρίσκονται πίσω από το ντοκιμαντέρ και πλανηταριακό show με τίτλο “Europe’s Cosmic Quest” που αναφέρεται στην κατάκτηση του διαστήματος μέσα από τις αποστολές του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (European Space Agency-ESA) και το οποίο θα διανεμηθεί δωρεάν στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα προβληθεί την προσεχή άνοιξη σε όλα τα πλανητάρια της Γης!

Πρόκειται για τους νεαρούς Έλληνες ταλαντούχους και βραβευμένους επαγγελματίες, τον σκηνοθέτη Θεοφάνη Ματσόπουλο και τον συνθέτη Konstantino (Κωνσταντίνο Πολυζώη)!

Ένα μαγικό ταξίδι

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τη συμμετοχή της ESA σε μεγάλες διεθνείς μελέτες, σε συνεργασία με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και το Τηλεσκόπιο Hubble. Οι θεατές θα μάθουν για τις εξαιρετικά επιτυχημένες ρομποτικές αποστολές, Planck και ATHENA, οι οποίες εξερευνούν τα διάφορα μέρη του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, από μικροκύματα έως ακτίνες γάμμα. Θα ξεναγηθούν στο Ηλιακό μας Σύστημα, χάρη στη νέα αποστολή Solar Orbiter, μέσω των πλανητών και των συναρπαστικών πλανητικών αποστολών (BepiColombo, Venus Express, ExoMars, JUICE και Cassini), ενώ η εκπληκτική αποστολή της Rosetta θα τους μεταφέρει σε κομήτες και στα εξωτερικά άκρα της ηλιόσφαιρας. Τέλος, με τη βοήθεια τεχνολογικών προηγμένων αποστολών θα μελετήσουν τα αστέρια και τους εξωπλανήτες.

 

Θεοφάνης Ματσόπουλος: Διακεκριμένος σκηνοθέτης

Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, Θεοφάνης Ματσόπουλος, ειδικεύεται στην αστροφωτογραφία, την επεξεργασία ψηφιακών εικόνων, την τρισδιάστατη κινούμενη εικόνα (3D), το fulldome και την παραγωγή βίντεο για ψηφιακά πλανητάρια.

Συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Νότιου Παρατηρητηρίου (European Southern Observatory-ESO), ενός από τα μεγαλύτερα αστρονομικά παρατηρητήρια στον κόσμο, το οποίο εδρεύει στο Μόναχο και λειτουργεί στην έρημο Atacama της Χιλής, είναι δημιουργός πολλών ντοκιμαντέρ για πλανητάρια τα οποία έχουν παρουσιαστεί παγκοσμίως και έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 25 γλώσσες. Συνεργάζεται, ακόμη, με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για την παραγωγή ντοκιμαντέρ του Κέντρου Επισκεπτών, καθώς και για τη λήψη αστρονομικών εικόνων.

Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 40 διεθνή φεστιβάλ ντοκιμαντέρ και φωτογραφίας, ενώ έχει τιμηθεί με το “Καλύτερο Βραβείο Κινηματογραφίας FullDome” για την ταινία του εθνικού μας πλανητάριου “Capturing the Starlight: The Magnificent Telescopes” και το “Golden Star Award” για την ταινία του ίδιο φορέα με τίτλο “The Hot and Energetic Universe“.

Τα ντοκιμαντέρ του, “From Earth To The Universe”, “The Hot and Energetic Universe”, “The Sun: Our Living Star”, “Capturing the Starlight: The Magnificent Telescopes”, “Europe’s Cosmic Quest”, “Stepping On Other Planets”, καθώς και περισσότερα από 300 βίντεο κλιπς, time-lapses (φωτογραφικές αποτυπώσεις τεχνικών έργων μεγάλης διάρκειας) και τρισδιάστατα κινούμενα σχέδια είναι προσβάσιμα στο ευρύ κοινό μέσω της ιστοσελίδας του ΕSΟ.

Στο ενεργητικό του, τέλος, συγκαταλέγονται τέσσερις εκθέσεις φωτογραφίας με τίτλο: “Η Ελλάδα των Αστέρων“, “Μεταξύ Ουρανού και Γης“, “Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών“, “Αρχαία Κόρινθος“, οι οποίες διοργανώθηκαν σε Αθήνα, Ιωάννινα, Κόρινθο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Κωνσταντίνος Πολυζώης: Διεθνής μουσικός πρέσβης

Ο δεύτερος Έλληνας δημιουργός του ντοκιμαντέρ “Europe’s Cosmic Quest” είναι ο συνθέτης, παραγωγός και διεθνής μουσικός πρέσβης (από το 2017) του Ευρωπαϊκού Νότιου Παρατηρητηρίου (International Music Ambassador of the European Southern Observatory), Κωνσταντίνος Πολυζώης (KONSTANTINO).

Η αγάπη του για την αστροφυσική, αλλά και τη μουσική, από τα πρώιμα κιόλας παιδικά του χρόνια, τον ενέπνευσαν στη σύνθεση soundtracks για οπτικοακουστικές παραγωγές αφιερωμένες στην επιστήμη του διαστήματος.

Πολιτικός μηχανικός, πτυχιούχος Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου Πειραιά και με μεταπτυχιακό στην Περιβαλλοντική Επιστήμη, από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, επικέντρωσε, ωστόσο, το ενδιαφέρον του στη δημιουργία μουσικής και ήχων για εγχώριες και διεθνείς ταινίες, ντοκιμαντέρ και βίντεο των μεγαλύτερων αστρονομικών και διαστημικών οργανισμών στον κόσμο.

Συνεργάζεται με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (European Space Agency-ESA), το Ευρωπαϊκό Νότιο Παρατηρητήριο (European Southern Observatory-ESO), το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και άλλους επιστημονικούς φορείς, ενώ συνθέτει μουσική και για τηλεοπτικές παραγωγές.

Έχει τιμηθεί με το πρώτο βραβείο στη μουσική σύνθεση της ελληνικής δράσης “Κατά του Καρκίνου” (Νοέμβριος 2002) και για τη συμμετοχή του στο “5th International Youth Festival” (Αθήνα, Νοέμβριος 2002).

Διαφήμιση