Αρχική COVID-19 Σταθερά υψηλός ο αριθμός διασωληνωμένων – Η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει δύσκολη

Σταθερά υψηλός ο αριθμός διασωληνωμένων – Η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει δύσκολη

0
νοσοκομείο
Εικόνα: EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σταθερά υψηλός παραμένει ο αριθμός των διασωληνωμένων στη χώρα μας, καθώς το τελευταίο διάστημα δεν έχουν μειωθεί σε λιγότερους από 800. Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στα νοσοκομεία εξακολουθεί να είναι δύσκολη, όπως επισημαίνουν και ειδικοί.

Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε ο καθηγητής Ορθοπεδικής, Σπύρος Πνευματικός στο “MEGA Σαββατοκύριακο”: “Τα πράγματα δεν είναι πολύ καλά στα νοσοκομεία. Σταθερός ο αριθμός των εισαγωγών, αλλά οι μονάδες γέμισαν. Και υπάρχει δυσκολία στην αντιμετώπιση των ασθενών. Βλέπουμε ακόμα περισσότερο, νέους διασωληνωμένους. Και αυτό είναι πρόβλημα. Αλλάζει την ανθρωπογεωγραφία της εκδήλωσης της νόσου”.

Παράλληλα, σήμερα επιβεβαιώθηκαν 1.829 νέα κρούσματα της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Να σημειωθεί ωστόσο, ο μειωμένος αριθμός κρουσμάτων οφείλεται και μειωμένο αριθμό τεστ που γίνονται τα Σαββατοκύριακα. Ενδεικτικά, σήμερα έγιναν 25.169 τεστ.

Μετά και από τη σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 315.273 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων το 51.3% είναι άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 57 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.374 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

κρούσματα πορεία

Σταθερά σε υψηλά επίπεδα παραμένει ο αριθμός των διασωληνωμένων καθώς 841 συμπολίτες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκ των οποίων το 61.7% είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.941 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 495 (ημερήσια μεταβολή-2.37%).

Ταυτόχρονα, όσο αφορά τον αριθμό των νέων θανάτων παρατηρείται μια ελαφρά μείωση, ωστόσο παραμένουν υψηλά, καθώς το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους από Covid 65 συμπολίτες μας.

Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.462 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

κρούσματα γράφιμα

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 519 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

κρούσματα ηλικία

κρούσματα ηλικίες

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

κρούσματα γεωγραφική κατανομή

κρούσματα που εντοπίζονται

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση