Αρχική COVID-19 Πώς θα εμβολιαστούν οι 30-39 από τη Μεγάλη Τρίτη

Πώς θα εμβολιαστούν οι 30-39 από τη Μεγάλη Τρίτη

0
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Δυνατότητα πρώιμης πρόσβασης στην πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού, θα έχει η ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών, από την Μ. Τρίτη 27 Απριλίου.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την τακτική ενημέρωση του Υπουργείου την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για νέα γραμμή εμβολιασμού, που έχει στόχο την επιτάχυνση συνολικά του προγράμματος. Ένα “fast lane” όπως είπε ο Υπουργός, που δίνει τη δυνατότητα στους νέους ανθρώπους, τη μία μέρα να εγγραφούν στην πλατφόρμα και την άλλη μέρα να ξεκινήσουν να εμβολιάζονται.

Ενώ, η δυνατότητα δίνεται νωρίτερα, εξαιτίας διαθέσιμων αποθεμάτων του εμβολίου της AstraZeneca.

“Έτσι από τη Μεγάλη Τρίτη θα ανοίξει η πλατφόρμα και αμέσως την επόμενη μέρα, για όποιον δηλώσει, θα μπορέσουν να εμβολιαστούν οι ηλικίες 30-39 ετών με AstraZeneca. Και φυσικά συνεχίζουμε να εμβολιάζουμε όλες τις άλλες ηλικίες με όλα τα εμβόλια. Και αυτή η ηλικία σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μετά από κάποιους μήνες, με όλα τα εμβόλια.

Για να μπορέσει να γίνει όλο αυτό το πρόγραμμα, όπως είδατε, με αυτά τα τεράστια νούμερα το Μάιο και τον Ιούνιο, φέρνουμε νομοθετική διάταξη στην Βουλή τις επόμενες μέρες, που δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί εκτός από τα Κέντρα Υγείας, τα Νοσοκομεία μας, τα Mega Centers και σε ιδιωτικά πολυϊατρεία, σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, σε ιδιωτικές κλινικές, σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό τους και φυσικά με όλους τους κανόνες ασφάλειας και προφύλαξης και όλη την οργάνωση την οποία έχουμε απαρέγκλιτα χρησιμοποιήσει σε όλο το πρόγραμμα «Ελευθερία».”

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Παράλληλα, επεκτείνεται και θα επεκταθεί περαιτέρω ο χρονικός ορίζοντας εμβολιασμού εντός της μίας χρονολογικής ημέρας που σημαίνει ότι θα πραγματοποιούνται εμβολιασμοί εντός της μιας χρονολογικής ημέρας έως τις πρώτες βραδινές ώρες, αλλά και τα Σαββατοκύριακα.

Ο Βασίλης Κικίλιας εκτιμά ότι συνολικά μέσα στον Ιούνιου θα έχουν πραγματοποιηθεί 4 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

Προσεχώς ανακοινώσεις για τους 40-49 ετών

Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε ότι στο προσεχές διάστημα θα γίνουν ανακοινώσεις για την επόμενες ηλικιακές ομάδες, δηλαδή 40 – 49 ετών.

Αναφερόμενος στην ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca, τόνισε ότι έχουν εμβολιαστεί στη χώρα μας 440.000 πολίτες.

Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 55-59

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 55-59 και σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους ήδη έχουν κλειστεί 138.000 ραντεβού.

Ενώ, το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι ηλικίες 50-54.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση