Αρχική COVID-19 Ολλανδοί τουρίστες ανταλλάσσουν το lockdown με διακοπές υπό περιορισμό στη Ρόδο

Ολλανδοί τουρίστες ανταλλάσσουν το lockdown με διακοπές υπό περιορισμό στη Ρόδο

0
mitsis grand hotel beach
Το υπερπολυτελές Mitsis Grand Hotel Beach στη Ρόδο από το money-tourism.gr
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Περίπου 200 Ολλανδοί τουρίστες ανταλλάσσουν την υπό lockdown καθημερινότητά τους για να έρθουν 8 ημέρες διακοπές στη Ρόδο, αλλά με τον όρο να μη βγουν από το ξενοδοχείο!

Σύμφωνα με το Reuters, η δυνατότητα του συγκεκριμένου ταξιδιού δίνεται στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος που θέλει να εξετάσει κατά πόσο είναι εφικτές οι διακοπές υπό όρους εν μέσω πανδημίας.

Έναντι των 399 ευρώ έκαστος, οι τουρίστες θα μπορούν να απολαύσουν όλες τις πολυτέλειες του θέρετρου Hotel Mitsis Grand Beach της Ρόδου.

Το all inclusive πακέτο τους, περιλαμβάνει βουτιές στις πισίνες και τα εστιατόρια του ξενοδοχείου, του οποίου όλοι οι χώροι θα είναι διαθέσιμοι.

Θα μπορούν να απολαμβάνουν τη θέα της θάλασσας από τους χώρους του ξενοδοχείου, είτε τα δωμάτιά τους, με έναν όρο… Δε μπορούν να βγουν από αυτό για να κολυμπήσουν στη θάλασσα, αλλά και για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Και από ότι φαίνεται, τους είναι παραπάνω από αρκετό.

“Δε θα μπορούσα ποτέ να το φανταστώ αυτό, αλλά αυτό αποτελεί όλα όσα μπορούμε αυτή τη στιγμή να αποκτήσουμε και θα το απολαύσουμε” δήλωσε σχετικά στο Reuters o Terry Oorschot, 49 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος IT.

“Απολαμβάνω πραγματικά να βρίσκομαι μακριά από τον συνηθισμένο μου χώρο και αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα βγαίνω από το ξενοδοχείο θα πρέπει να το ρυθμίσω, αλλά είναι μια χαρά”, δήλωσε αντίστοιχα και η γραφίστρια Έιμι Σμούλντερς.

Να σημειωθεί ότι στο ξενοδοχείο, όλοι οι επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν αποστάσεις 1,5 μέτρου μεταξύ τους, ενώ στην όλη διαδικασία περιλαμβάνονται και πολλά τεστ κορονοϊού.

Η ζήτηση έφτασε τις 25.000 αιτήσεις

Μάλιστα, παρά τους αξιοσημείωτους περιορισμούς, η ζήτηση ήταν τόσο υψηλή, που συσσωρεύτηκαν 25.000 αιτήσεις.

Οπότε οι 200 που τελικά έρχονται ήταν και νιώθουν πραγματικά τυχεροί για αυτή τη δυνατότητα.

Ο περιορισμός τουριστών στα καταλύματά τους δε πρόκειται να γίνει συνήθεια, είναι μάλλον μια προσωρινή λύση εκτιμά το ταξιδιωτικό γραφείο Sunweb που διοργάνωσε το πρωτότυπο αυτό ταξίδι. Ωστόσο, σίγουρα θα υπάρξει επανάληψη 2-3 φορές.

Ο λόγος που διοργανώνεται και συμφώνησε η Ολλανδική κυβέρνηση σε αυτό, είναι για να εκτιμήσουν μέσα από το συγκεκριμένο “πείραμα” τις δυνατότητες να γίνονται ασφαλή ταξίδια εν μέσω πανδημίας και το κατά πόσο αποδίδουν όταν τηρούνται σωστά τα μέτρα περιορισμού.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση