Αρχική Διάστημα NASA: Στέλνει νέο διαστημικό σκάφος για να εξερευνήσει αστεροειδή αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων

NASA: Στέλνει νέο διαστημικό σκάφος για να εξερευνήσει αστεροειδή αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων

0
NASA
Εικόνα: NASA/JPL-CALTECH/ASU
Διαφήμιση

Για εκτόξευση ετοιμάζεται το διαστημικό σκάφος Psyche, το οποίο θα εξερευνήσει έναν ασυνήθιστο αστεροειδή με το ίδιο όνομα, ο οποίος θεωρείται ότι είναι λείψανο ενός χαμένου πια πλανήτη και εκτιμάται ότι περιέχει μέταλλα αξίας 10 εκατομμυρίων τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το διαστημικό σκάφος της NASA κατασκευασμένο από την Maxar Technologies στο Palo Alto της Καλιφόρνια και τώρα στο Jet Propulsion Laboratory (JPL) στη Νότια Καλιφόρνια, προορίζεται να εκτοξευτεί πάνω σε έναν πύραυλο SpaceX Falcon Heavy από το Cape Canaveral της Φλόριντα.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία δημοσιοποίησε εικόνες και βίντεο από την άφιξη του κεντρικού σασί του σκάφους στο Εργαστήριο Αεριώθησης (JPL) στην Καλιφόρνια, το οποίο σχεδιάζει και διαχειρίζεται πολλές σημαντικές αποστολές της NASA.

Το σασί φέρει ενσωματωμένο τον κινητήρα ιόντων του σκάφους, την κεραία υψηλής απολαβής και τα συστήματα πλοήγησης για το ταξίδι το οποίο υπολογίζεται να κοστίσει το αστρονομικό ποσό των 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το σκάφος προορίζεται να εκτοξευτεί τον Αύγουστο του 2022 και πρόκειται να φτάσει στον αστεροειδή τον Ιανουάριο του 2026 για να ξεκινήσει τη χαρτογράφηση τροχιάς και να μελετήσει τις παράξενες ιδιότητες του αστεροειδούς για τουλάχιστον 21 μήνες.

Οι κοντινές λήψεις από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble υποδηλώνουν ότι σε αντίθεση με τους περισσότερους άλλους αστεροειδείς που αποτελούνται από πετρώματα και πάγους, ο αστεροειδής 16 Psyche αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από μέταλλα – σίδηρο, νικέλιο και πιθανώς μικρότερες ποσότητες χρυσού και κοβαλτίου.

Διαφήμιση