Αρχική COVID-19 Ν. Παπαθανάσης: Μετά το Πάσχα το άνοιγμα της εστίασης

Ν. Παπαθανάσης: Μετά το Πάσχα το άνοιγμα της εστίασης

Η εστίαση που συνδέεται με τουριστικές παροχές θα λειτουργήσει ανεξάρτητα
0
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)
ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Σύνταξη: ecozen.gr

Μετά το Πάσχα αναμένεται το άνοιγμα της εστίασης και αρχικά σε εξωτερικούς χώρους, δήλωσε σε συνέντευξή του στο MEGA ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Ενώ, διευκρίνισε ότι η εστίαση που συνδέεται με τον τουρισμό θα λειτουργήσει ανεξάρτητα από το αυτόνομο άνοιγμα του κλάδου.

«Όταν θα είμαστε στην κατάλληλη στιγμή, θα επιτραπεί να λειτουργήσει η εστίαση. Προφανώς, το βλέπουμε κάποια στιγμή μετά το Πάσχα. Έχουμε μια χώρα που μπορεί να λειτουργήσει η εστίαση και σε εξωτερικούς χώρους. Πέρυσι ξεκινήσαμε την λειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς και ημι-υπαίθριους χώρους. Υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει έτσι. Φαίνεται όμως ότι αυτό θα συμβεί μετά το Πάσχα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενώ, προσέθεσε ότι εντός του Μαΐου θα εκταμιευθούν οι πόροι του πακέτου στήριξης της εστίασης.

Η εστίαση που σχετίζεται με τον τουρισμό θα λειτουργήσει ανεξάρτητα

(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε, ότι ο τουρισμός που έχει σχέση με την εστίαση, θα επαναλειτουργήσει, ανεξαρτήτως του πότε θα λειτουργήσει αυτόνομα ο κλάδος της εστίασης.

«Σε ένα κατάλυμα ή όποιος μένει σε ένα ξενοδοχείο, μπορεί να φάει. Η εστίαση που σχετίζεται με τον τουρισμό θα λειτουργήσει. Το πότε θα λειτουργήσει ανεξάρτητα η εστίαση θα περιμένουμε να μας το πουν οι ειδικοί».

Δεν αποκλείεται να ξανακλείσει το λιανεμπόριο

Στιγμιότυπο από την οδό Ερμού την Τρίτη 6 Απριλίου 2021, δεύτερη ημέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων του λιανεμπορίου. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Στιγμιότυπο από την οδό Ερμού την Τρίτη 6 Απριλίου 2021, δεύτερη ημέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων του λιανεμπορίου. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Για τη λειτουργία του λιανεμπορίου και το ενδεχόμενο να ξανακλείσει ανέφερε ότι «Δεν μπορεί να αποκλειστεί κάτι. Πρώτα από όλα προστατεύουμε την δημόσια υγεία».

Στο ερώτημα αν οι υπουργοί πιέζουν την επιτροπή των ειδικών για την άρση των μέτρων, είπε ότι «κάθε υπουργείο όταν καλείται δίνει προτάσεις για το πώς θα λειτουργήσει η δραστηριότητα που σχετίζεται με αυτό. Θέτουμε τους κανόνες και οι επιστήμονες βλέπουν αν αυτό χωρά στο μοντέλο τους, πόσο επηρεάζεται η κινητικότητα και η διασπορά του ιού, και μετά αποφασίζουν».

Σχετικά με τις αποφάσεις για τη λειτουργία του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα ανέφερε: «Το υπουργείο Ανάπτυξης θέλει η οικονομία να είναι ανοικτή». Για τις τρεις περιοχές που δεν εγκρίθηκε η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, «η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων πρέπει να μετρήσει την διασπορά του ιού στις περιοχές αυτές. Υπήρξε ξαφνική έξαρση κρουσμάτων μεταξύ Τετάρτης – Παρασκευής και ελήφθη μια διαφορετική απόφαση. Θα συνεδριάσει η Επιτροπή και θα μας πει αν μπορούμε να ανοίξουμε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα».

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here