Αρχική COVID-19 Λιγότεροι από 800 διασωληνωμένοι – Έσπασε το φράγμα των 2 εκατ. εμβολιασμών

Λιγότεροι από 800 διασωληνωμένοι – Έσπασε το φράγμα των 2 εκατ. εμβολιασμών

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Λίγες ημέρες μετά από την ανακοίνωση του οδικού χάρτη για επιστροφή στην κανονικότητα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η χώρα μας καταγράφει λιγότερους από 800 διασωληνωμένους μετά από πολύ καιρό, ενώ τα κρούσματα κυμαίνονται κοντά στα 2.500. Την ίδια στιγμή ο αριθμός νέων θανάτων παραμένει υψηλός, ενώ η κατάσταση στα νοσοκομεία εξακολουθεί να είναι πιεστική, επιβεβαιώνοντας τα λόγια του Μητσοτάκη που μιλούν για “Πάσχα στην πόλη, εάν θέλουμε να κάνουμε καλοκαίρι.” Ενώ, μάλιστα μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί σχεδόν 2 εκατομμύρια Έλληνες με τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με το υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

«Ξεπερνάμε τα 2 εκατομμύρια συμπολιτών μας που έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. 2 εκατομμύρια βήματα πιο κοντά στην ανοσία. Συνεχίζουμε», έγραψε χαρακτηριστικά ο Κικίλιας σε ανάρτηση του στο Twitter.

Εν το μεταξύ, σήμερα επιβεβαιώθηκαν 2.597 κρούσματα της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και από τη σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 331.730 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 66 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.219 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

κρουσματα πορεία

Παράλληλα, για πρώτη φορά μετά από καιρό ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι κάτω από 800, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν εξακολουθεί να πρόκειται για έναν δραματικά υψηλό αριθμό.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 797, εκ των οποίων 63.9% άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.019 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 472 (ημερήσια μεταβολή +3.51%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 474 ασθενείς.

Ταυτόχρονα, ο αριθμός νέων θανάτων παραμένει υψηλός, καθώς 86 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από Covid το τελευταίο 24ωρο.

Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.950 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

κρούσματα γράφιμα

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

κρούσματα ηλικία

κρούσμα ηλικιακή κατανομή

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

κρούσματα τοποθεσία

κρούσματα γεωγραφική κατανομή

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση