Αρχική COVID-19 ΙΣΑ: Να μην παραταθεί η επιστράτευση των ιδιωτών ιατρών

ΙΣΑ: Να μην παραταθεί η επιστράτευση των ιδιωτών ιατρών

0
νοσοκομείο
Εικόνα: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Να κληθούν εκ νέου εθελοντές γιατροί για να στηρίξουν το εθνικό σύστημα υγείας και να μην παραταθεί η επίταξη των υπηρεσιών όσων ιδιωτών ιατρών δεν επιθυμούν να συνεχίσουν, ζητάει με ομόφωνη απόφαση του το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών από το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των ιδιωτών γιατρών, που συμμετείχαν στη σημερινή σύσκεψη του ΙΣΑ, υπογράμμισαν πως οι γιατροί που έχουν επιστρατευτεί έχουν περιέλθει σε επαγγελματικό και προσωπικό αδιέξοδο ενώ μάλιστα αρκετά φορές η συμβολή τους στη στήριξη του νοσοκομειακού συστήματος δεν είναι η ενδεδειγμένη, καθώς δεν διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία.

Ο ΙΣΑ έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας. Ωστόσο, το Υπουργείο Υγείας, στις 22 Μαρτίου 2021 τις απέστειλε.

Παράλληλα, προτείνει μεταξύ άλλων άμεση τοποθέτηση στις δημόσιες δομές υγείας των γιατρών που έχουν προσληφθεί πριν ολοκληρωθεί η κρίση τους.

Επιπλέον, ζητά να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής γιατρών από περισσότερες ειδικότητες.

Μάλιστα, όπως αναφέρει και ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης: “Οι ιδιώτες γιατροί από την στιγμή της πανδημίας δίνουν τη μάχη για την αναχαίτιση της μεγάλης αυτής υγειονομικής απειλής, κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους και στηρίζοντας την ΠΦΥ.

Η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη είναι το ανάχωμα για να μην φτάνουν τα περιστατικά στα νοσοκομεία και να προληφθούν οι σοβαρές επιπλοκές που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών. Εμείς στην επιστράτευση απαντάμε με συστράτευση όλων των δυνάμεων, και καλούμε την πολιτεία να βρει στρατηγικές λύσεις που θα ενισχύσουν μακροπρόθεσμα το σύστημα υγείας και θα το καταστήσουν ισχυρό ,απέναντι σε τωρινές και μελλοντικές υγειονομικές απειλές.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση