Αρχική COVID-19 Η Ρωσία παρήγαγε το πρώτο εμβόλιο Covid για ζώα

Η Ρωσία παρήγαγε το πρώτο εμβόλιο Covid για ζώα

0
Σκύλος συντροφιάς
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά της Covid για ζώα δημιούργησε η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια ρυθμιστική αρχή του αγροτικού τομέα της χώρας Rosselkhoznadzor.

Η Ρωσία παρήγαγε 17.000 δόσεις εμβολίου και προχώρησε σε καταχώρηση του εμβολίου Carnivac-Cov τον Μάρτιο, μετά από δοκιμές που έδειξαν ότι παρήγαγε αντισώματα κατά του ιού σε σκύλουςγάτεςαλεπούδες και βιζόν.

Η πρώτη παρτίδα θα διανεμηθεί σε αρκετές περιοχές της Ρωσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Rosselkhoznadzor.

Οι κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου σε ζώα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του περασμένου έτους και αφορούσαν σκύλους, γάτες, αρκτικές αλεπούδες, βιζόν, αλεπούδες και άλλα ζώα.

“Τα αποτελέσματα των δοκιμών μας επιτρέπουν να συμπεράνουμε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και εξαιρετικά ανοσογόνο, καθώς όλα τα εμβολιασμένα ζώα ανέπτυξαν αντισώματα έναντι του κορονοϊού”, ανέφερε στη δήλωση του ο Konstantin Savenkov, αναπληρωτής επικεφαλής της Rosselkhoznadzor.

Μάλιστα, τα ζώα συνέχισαν να δείχνουν ανοσοαπόκριση για τουλάχιστον έξι μήνες από την έναρξη των δοκιμών τον Οκτώβριο.

Ωστόσο, οι μελέτες για την επίδραση του εμβολίου στα ζώα συνεχίζονται.

Παράλληλα, όπως ανέφερε η αρμόδια ρυθμιστική αρχή, ενδιαφέρον για την αγορά του εμβολίου έχουν εκφράσει εταιρίες από τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Πολωνία, την Αυστρία, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα, τον Λίβανο, το Ιράν και την Αργεντινή.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει διατυπώσει ανησυχίες για τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού μεταξύ ανθρώπων και ζώων.

“Περίπου 20 οργανισμοί είναι έτοιμοι να διαπραγματευθούν την καταχώρηση και την προμήθεια του εμβολίου στις χώρες τους. Ο φάκελος για την καταχώρηση στο εξωτερικό, ειδικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι σε φάση προετοιμασίας και θα χρησιμοποιηθεί άμεσα για τη διαδικασία καταχώρησης”, ανέφερε η Rosselkhoznadzor.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση