Αρχική COVID-19 Η εξέλιξη της πανδημίας ανά τον κόσμο

Η εξέλιξη της πανδημίας ανά τον κόσμο

0
Κορονoϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Σουηδία ετοιμάζεται να αναβάλει το αρχικό της πλάνο για άρση ορισμένων μέτρων, ενώ στην Αυστρία περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από Covid. Στην Γερμανία μία νέα ομοσπονδιακή απόφαση επιβάλει αυτόματο lockdown όταν τα κρούσματα θα ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο αριθμό, ενώ παράλληλα στην Ινδία η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι τραγική λόγω έλλειψης οξυγόνου. Την ίδια στιγμή το Ισραήλ ετοιμάζεται για να υποδεχτεί τουρίστες από τις 23 Μαΐου.

Σουηδία

Η Σουηδία θα αναβάλει το αρχικό της πλάνο για άρση ορισμένων περιοριστικών μέτρων, καθώς ο αριθμός νέων κρουσμάτων κορονοϊού παραμένει στα ύψη, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικά, η Σουηδία κατέγραψε σήμερα 7.736 νέα κρούσματα κορονοϊού και 19 νέους θανάτους.

Ωστόσο, όπως ανέφερε η Αρχή Υγείας οι μολύνσεις που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής αυτήν την εβδομάδα είναι χαμηλότερες σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, όμως είναι πάρα πολύ νωρίς να πει κανείς εάν η τάση αυτή θα συνεχιστεί.

Παράλληλα, σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται και ο αριθμός των πολιτών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), γεγονός που προκαλεί πίεση στο Σύστημα Υγείας της χώρας.

Μάλιστα όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά και ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν:

“Όταν η πίεση στο σύστημα υγείας αμβλυνθεί και η διασπορά των μολύνσεων μειωθεί, μονάχα τότε η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει την άρση των περιορισμών”.

“Όμως, δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί”.

Έτσι λοιπόν, όπως ορίζεται:

  • οι περιορισμοί παρατείνονται μέχρι τα μέσα Μαΐου
  • τα εστιατόρια θα πρέπει να κλείνουν στις 20.30 τοπική ώρα
  • τα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα θα μπορούν να λειτουργούν με περιορισμένο αριθμό πελατών.
  • οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι δημόσιες πισίνες θα παραμείνουν κλειστές στους επισκέπτες

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί στη χώρα.

Αυστρία

Στην Αυστρία, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από Covid-19, ενώ σύμφωνα με τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 2.405 νέες μολύνσεις και 1.994 άνθρωποι νοσηλεύονται με κορονοϊό σε νοσοκομείο, εκ των οποίων οι 527 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ομάδα Κρίσης την Πέμπτη, υπάρχει μείωση στον αριθμό ατόμων που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, καθώς επίσης και στις ΜΕΘ, όπου οι ασθενείς είναι σήμερα κατά 30 λιγότεροι σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν λιγότεροι από 2.000 μολυσμένοι άνθρωποι σε νοσοκομειακή περίθαλψη.

Παράλληλα, μέχρι στιγμής στην Αυστρία έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολίου συνολικά 1.871.875 άνθρωποι, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 21% του πληθυσμού, ενώ 752.091 άνθρωποι, δηλαδή ένα ποσοστό 8,4% του πληθυσμού έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Γερμανία

Στη Γερμανία πλέον θα επιβάλλεται αυτόματο lockdown όταν κρούσματα ξεπερνούν έναν συγκεκριμένο αριθμό, μία απόφαση που δεν θα έρχεται πια τα κρατίδια αλλά από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την νέα ρύθμιση που ψηφίστηκε χθες, από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων πάνω από το όριο των 100 ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών η νομοθεσία προβλέπει την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων περιορισμού.

Ινδία

Ινδία

Στην Ινδία μέσα στο τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν σχεδόν 315.000 κρούσματα Covid-19, αριθμός που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, τη στιγμή που η κατάσταση στα νοσοκομεία στο Νέο Δελχί είναι δραματική, λόγω τεράστιων ελλείψεων οξυγόνου.

Χαρακτηριστικά, πολλά νοσοκομεία και κλινικές της πρωτεύουσας απευθύνουν απεγνωσμένες εκκλήσεις στην κυβέρνηση για οξυγόνο, ώστε να μείνουν στη ζωή οι εκατοντάδες διασωληνωμένοι ασθενείς.

Ενώ μάλιστα όπως αναφέρουν οι τοπικές αρχές στο Δελχί, πάνω από τα δύο τρίτα των νοσοκομείων της ινδικής πρωτεύουσας δεν διαθέτουν ούτε μία κενή κλίνη.

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει και ο Δρ. Κιρίτ Γκάντβι, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της μεγαλούπολης Αχμενταμπάντ, “η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη”, ενώ προσθέτει ότι “οι ασθενείς δυσκολεύονται πολύ να βρουν κρεβάτι σε νοσοκομεία για την COVID-19. Υπάρχουν εξαιρετικά οξείες ελλείψεις οξυγόνου“.

Παράλληλα, ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, απαιτεί από τους να κάνουν περισσότερα προκειμένου να ελεγχθεί η εξάπλωση του νέου ιού.

Ισραήλ

Τελ Αβιβ

Στο Ισραήλ, όπου έχουν εμβολιάσει οι περισσότεροι από τους μισούς πολίτες, στόχος είναι πλέον να διασφαλίσει ότι το εκ νέου άνοιγμα δεν θα επιτρέψει άλλη αύξηση στα κρούσματα COVID-19. Ενώ, από τις 23 Μαΐου η χώρα θα δέχεται ξένους τουρίστες, που έχουν εμβολιαστεί, για αυτό και οι αεροπορικές αυξάνουν τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ.

“Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε να έρθουν στο Ισραήλ άλλα παραλλαγμένα στελέχη και να θέσουν σε κίνδυνο την ομαλότητα”, δήλωσε στο Reuters η υπουργός Τουρισμού Ορίτ Φάρκας-Χακοχεν.

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο Μπράιαν Ζνότινς, αντιπρόεδρος δικτύου και σχεδιασμού δρομολογίων στην American Airlines, αναφερόμενος σε δύο άλλους τουριστικούς προορισμούς: “Καθώς κοιτάμε το παγκόσμιο εκ νέου άνοιγμα και την επανεκκίνηση των ταξιδιών, η Ιταλία και η Γαλλία είναι λίγο πίσω από το Ισράηλ σε ό,τι αφορά το πότε αναμένουμε ότι θα ανοίξουν και πάλι τα ταξίδια. Και αυτό οφείλεται στα εμβόλια”.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση