Αρχική COVID-19 ΕMA: Συνέντευξη το απόγευμα για το εμβόλιο της AstraZeneca

ΕMA: Συνέντευξη το απόγευμα για το εμβόλιο της AstraZeneca

0
ΕΜΑ ΑΠΕ ΜΠΕ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Συνέντευξη τύπου αναμένεται να δώσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων το απόγευμα της Τετάρτης – 17:00 ώρα Ελλάδος- σχετικά με το εμβόλιο κατά της covid-19 της AstraZeneca και το ενδεχόμενο να συνδέεται με την εμφάνιση θρομβώσεων.

Όπως ανακοίνωσε, η διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου θα έχει ως θέμα τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η σχετιζόμενη με τα περιστατικά θρομβώσεων έρευνα και τα οποία είχαν πραγματοποιηθεί μετά από χορήγηση του εν λόγω εμβολίου.

Να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Ιταλός αξιωματούχος του ΕΜΑ, Μάρκο Καβαλιέρι, ανέφερε ότι χωρίς να είναι σαφής η σύνδεση, αυτή υπάρχει μεταξύ θρομβώσεων και του AstraZeneca.

Sputnik V: Θα διερευνηθεί εάν τηρεί τις δεοντολογικές προδιαγραφές

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους Financial Times, ο Οργανισμός θα ξεκινήσει να διερευνά από την επόμενη εβδομάδα, εάν οι κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου κατά της covid-19, Sputnik V ακολούθησαν τις παγκόσμιες κλινικές και επιστημονικές προδιαγραφές.

Πηγές προσκείμενες στη διαδικασία έγκρισης της ρυθμιστικής αρχής δήλωσαν στην εφημερίδα ότι οι δοκιμές του Sputnik V δεν έγιναν ακολουθώντας τους κανόνες δεοντολογίας με αποτέλεσμα να πυροδοτηθεί η ανάγκη για έρευνα.

Ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ δήλωσε σχετικά στην εφημερίδα: “Δεν υπήρξε πίεση -στους συμμετέχοντες- και το Sputnik V ανταποκρίνεται σε όλες τις κλινικές πρακτικές”.

Έκτακτη συνεδρίαση των Ευρωπαίων Υπουργών Υγείας μετά την Συνέντευξη

Οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ αναμένεται να συνεδριάσουν σήμερα στις 20:00 ώρα Ελλάδας εκτάκτως και μετά τις ανακοινώσεις του ΕΜΑ για το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid 19.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση