Αρχική COVID-19 “Εύθραυστη σταθεροποίηση” κρουσμάτων – Άνοιγμα καταστημάτων στην Κοζάνη και Σχολών Οδηγών

“Εύθραυστη σταθεροποίηση” κρουσμάτων – Άνοιγμα καταστημάτων στην Κοζάνη και Σχολών Οδηγών

0
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΠΝ COVID19 ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Ενημέρωση για την πανδημία και τον covid19 από το Υπουργείο Υγείας. Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σταθεροποιείται η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, όπως υπογράμμισε η Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, που έκανε λόγο για “εύθραυστη σταθεροποίηση στα κρούσματα” κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας. Ενώ, επαναλειτουργούν με click away τα καταστήματα στην ΠΕ Κοζάνης, ταυτόχρονα με την επαναλειτουργία των σχολών οδήγησης στην επικράτεια από τη Δευτέρα 19 Απριλίου, σύμφωνα με το Νίκο Χαρδαλιά.

Την ίδια ώρα, αρκετές περιοχές της χώρας εισέρχονται σε “βαθύ κόκκινο”.

Πώς θα λειτουργούν οι σχολές οδηγών

Με τους εξής όρους επαναλειτουργούν από Δευτέρα οι σχολές οδηγών:

  • Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα διενεργούνται διαδικτυακά
  • Θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους στις σχολές αυτές
  • Διενέργεια self test για τον εξεταζόμενο 24 ώρες πριν το πρακτικό μάθημα και τις εξετάσεις, ενώ για τους εκπαιδευτές και τους εξεταστές διενέργεια self test 2 φορές την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.
  • Διενέργεια των εξετάσεων με ραντεβού ανά μία ώρα τήρηση κανόνων προστασίας δημόσιας υγείας, ανοιχτά παράθυρα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υγιεινή χεριών και σημείων επαφής του οχήματος.

Ποιες περιοχές εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο»

Στο «βαθύ κόκκινο», μπαίνουν η Θάσος, ο δήμος Ρεθύμνου, ο δήμος Φαιστού, ο δήμος Μαρώνειας-Σαπών, η Κύθνος, ο δήμος Διδυμότειχου, ο δήμος Πύδνας- Κολινδρού, ο δήμος Καβάλας, ο δήμος Βόλου, ο δήμος Σιντικής Σερρών και ο δήμος Βόρειων Τζουμέρκων.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν περιοχές της χώρας που παρουσιάζουν βελτίωση της επιδημιολογικής τους εικόνας, με αποτέλεσμα να «κατεβαίνουν» από το «βαθύ κόκκινο» στο «κόκκινο».

Έτσι, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (δηλαδή στο «κόκκινο»), κατεβαίνουν – εντάσσονται πλέον από τη Δευτέρα, η Π.Ε. Μυκόνου, η Λέρος, οι Δήμοι Καρύστου και Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, η Σκύρος, ο δήμος Λοκρών, οι δήμοι Αγκιστρίου, Κυθήρων και Ύδρας, καθώς το ιικό φορτίο στις περιοχές αυτές έχει σχεδόν μηδενιστεί.

Μαγιορκίνης: Εύθραυστη σταθεροποίηση στα κρούσματα

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ (EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ (EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

Στην Ελλάδα, την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια παρουσιάζει εύθραυστη σταθεροποίηση, ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει υψηλή. Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας, επιβαρύνθηκε σε ποσοστό λίγο πάνω από το 6%. Στην Αττική, η επιδημία παρουσίασε συρρίκνωση 5% με δειλά σημεία εύθραυστης βελτίωσης και στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε μικρή αύξηση με ενδείξεις σταθεροποίησης» συμπλήρωσε.

Β. Παπαευαγγέλου: 26.000 τα ενεργά κρούσματα

Η επιδημία εμφανίζει σταθεροποίηση, αλλά το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια είναι σημαντικά επιβαρυμένο. Τα ενεργά κρούσματα είναι 26.000, με μέσο όρο 2.800 κρούσματα την ημέρα.

Υπάρχει διασπορά στην κοινότητα, κυρίως στις μεγάλες πόλεις και η μετάδοση συνεχίζεται, ανέφερε η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την πανδημία. Ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 5,3%, κάτι αναμενόμενο, καθώς εξετάζονται και υγιείς άνθρωποι, είπε η καθηγήτρια.

Πάνω από την μονάδα παραμένει ο δείκτης αναπαραγωγής (Rt). Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η B. Παπαευαγγέλου, στην αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας και τόνισε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, καθώς η όποια χαλάρωση θα αυξήσει τα κρούσματα, όπως είπε.

Η ενδοοικογενειακή μετάδοση και η μετάδοση σε συναθροίσεις έξω από το σπίτι είναι οι δύο μεγάλοι κίνδυνοι και χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση, καθώς ο ιός στην οποιαδήποτε χαλάρωση μπορεί να μας ξεγελάσει, υπογράμμισε.

Σήμερα, συνολικά, νοσηλεύονται στην επικράτεια 5.500 ασθενείς, με ένα μέσο όρο την εβδομάδα που πέρασε τις 250 νέες εισαγωγές ανά μέρα. Η πίεση στο ΕΣΥ συνεχίζει να αυξάνει. Η αποκλιμάκωση των ΜΕΘ θα χρειαστεί δύο με τρεις εβδομάδες, σημείωσε.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση