Αρχική COVID-19 Αυστρία: Τεστ Covid με γλειφιτζούρια για μαθητές νηπιαγωγείου

Αυστρία: Τεστ Covid με γλειφιτζούρια για μαθητές νηπιαγωγείου

0
test με γλειφιτζούρια
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ένα απλό γλειφιτζούρι, που το κρατάς στο στόμα για 90 δευτερόλεπτα, είναι το νέο πρωτοποριακό τεστ ανίχνευσης για τον κορονοϊό που εφαρμόζεται σε νηπιαγωγεία της Αυστρίας.

Η Αυστρία, προκειμένου να ελέγξει για τυχόν κρούσματα ανάμεσα στα παιδιά του νηπιαγωγείου, εφάρμοσε πιλοτικά το πρόγραμμα ανίχνευσης κορονοϊού μέσω τεστ που μοιάζουν με γλειφιτζούρια, ώστε να κάνουν τη διαδικασία λίγο πιο εύκολη και κατανοητή στους μικρούς μας φίλους.

Η συγκεκριμένη διαδικασία ανίχνευσης εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Κάτω Αυστρία στις 6 Απριλίου.

Μπορεί τα παιδιά να εξαιρούνται από πολλά μέτρα για την προστασία από κορονοϊό, ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι με το άνοιγμα των σχολείων και των νηπιαγωγείων, η πιο μεταδοτική παραλλαγή που εμφανίστηκε στη Βρετανία και κυριαρχεί σε πολλές χώρες της ΕΕ θα μπορούσε να εξαπλωθεί ευρύτερα μεταξύ των νέων και των παιδιών.

Μάλιστα, εάν η διαδικασία σημειώσει επιτυχία, τότε θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε όλα τα νηπιαγωγεία της χώρας.

Προς το παρόν η διαδικασία εφαρμόζεται σε πέντε νηπιαγωγεία στο Wolkersdorf (περιοχή Mistelbach), στο Thaya (περιοχή Waidhofen an der Thaya), στο Neumarkt an der Ybbs (περιοχή Melk) και στο Neunkirchen και Weigelsdorf (περιοχή Baden).

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί για οκτώ εβδομάδες, και έπειτα θα αξιολογηθεί, με τη δυνατότητα επέκτασής του σε ολόκληρη την πολιτεία και αργότερα στην υπόλοιπη χώρα.

“Εάν τα τεστ γλειφιτζούρια γίνουν καλοδεχούμενα, θα προχωρήσουμε με την έναρξη της διαδικασίας δοκιμών για νηπιαγωγεία σε όλη την Κάτω Αυστρία, ακόμη και πριν από το τέλος της πιλοτικής περιόδου”, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος υγείας Ulrike Königsberger-Ludwig.

Τα αποτελέσματα του τεστ βγαίνουν μέσα σε 15 λεπτά, ενώ μάλιστα οι αρχές έχουν στείλει επιστολές στους γονείς που τους ενημερώνουν ότι η πολιτεία Burgenland θα παρέχει σε κάθε παιδί τρεις δωρεάν εξετάσεις την εβδομάδα.

Μία μέθοδος φιλική προς τα παιδιά

Οι δύο αρμόδιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, Christiane Teschl-Hofmeister (ÖVP) και Königsberger-Ludwig (SPÖ), δήλωσαν ότι η μέθοδος χρησιμοποιήθηκε καθώς ήταν ιδιαίτερα φιλική προς τα παιδιά.

“Με τις δοκιμές, είναι δυνατόν να εντοπίσουμε τις πηγές μόλυνσης το συντομότερο δυνατόν και έτσι να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τους δασκάλους, καθώς και τα παιδιά του νηπιαγωγείου και τις οικογένειές τους”, δήλωσαν οι δύο σύμβουλοι, οι οποίοι πρόσθεσαν ότι ήθελαν να κάνουν τα νηπιαγωγεία στην Αυστρία “όσο το δυνατόν ασφαλέστερα“.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση