Αρχική COVID-19 Βρετανική μετάλλαξη: Αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου κατά 61%

Βρετανική μετάλλαξη: Αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου κατά 61%

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

H βρετανική μετάλλαξη (Β.1.1.7) του κορονοϊού, φαίνεται πως όχι μόνο είναι πιο μεταδοτική σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδοχές του SARS-COV-2, αλλά αυξάνει τον κίνδυνο πολύ σοβαρής λοίμωξης και θανάτου κατά 61%.

Τα συγκεκριμένα πορίσματα προκύπτουν από νέα βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nature και προέκυψε από την ανάλυση 2,2 εκατομμυρίων θετικών τεστ κορονοϊού και περίπου 17.500 θανάτων που καταγράφηκαν στην Αγγλία από το Σεπτέμβριο του 2020 έως και το Φεβρουάριο του 2021.

Επικεφαλής της έρευνας είναι ο Δρ. Nicolas Devis της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου.

Στα μισά τεστ (51%) ήταν δυνατό να διαπιστωθεί η παρουσία ή η απουσία της βρετανικής παραλλαγής, εξαιτίας συγκεκριμένων μεταλλάξεων στο γονίδιο της πρωτεΐνης-ακίδας του ιού.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, στη βρετανική παραλλαγή ο κίνδυνος θανάτου των ασθενών είναι κατά περίπου 55% μεγαλύτερος σε σχέση με όσους μολύνονται από τις προηγούμενες παραλλαγές του SARS-CoV-2.

Αυτό εκτιμούν ότι συνεπάγεται μια αύξηση του απόλυτου κινδύνου θανάτου ενός άνδρα 55 έως 69 ετών από 0,6% σε 0,9% (δηλαδή σχεδόν μία πιθανότητα στις 100) κατά τις επόμενες 28 μέρες μετά από το αρχικό θετικό διαγνωστικό τεστ.

Ενώ, στη συνέχεια προσάρμοσαν περαιτέρω τις αρχικές τους εκτιμήσεις, καταλήγοντας στο ότι η βρετανική παραλλαγή αυξάνει κατά 61% τον κίνδυνο θανάτου από Covid-19. Δεν είναι απλώς περισσότερο μεταδοτική, αλλά μπορεί να προκαλέσει σημαντικά σοβαρότερη ασθένεια.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧατζηδάκης: Επιταχύνει την απονομή προσωρινής σύνταξης – Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Επόμενο άρθροΜεγάλη πίεση στις ΜΕΘ – Τα μισά κρούσματα στην Αττική

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ