Αρχική Ειδήσεις Χατζηδάκης: Επιταχύνει την απονομή προσωρινής σύνταξης – Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι

Χατζηδάκης: Επιταχύνει την απονομή προσωρινής σύνταξης – Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι

0
αναδρομικά χρήματα
Οι τιμές στα βασικά αγαθά εξανεμίζουν τα εισοδήματα
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μέχρι τις 31 Μαρτίου πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση προκαταβολής σύνταξης οι δικαιούχοι για τους οποίους εκκρεμεί η συνταξιοδότησή τους. Ενώ, παράλληλα ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης δεσμεύθηκε μέσω στου ΣΚΑΙ ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα δυνατά μέσα για να βγουν οι συντάξεις.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, μέχρι την Παρασκευή είχαν κατατεθεί 16.000 αιτήσεις για αυτό το σκοπό, ενώ οι δικαιούχοι πρέπει να προσέξουν να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις τους έως τις 31 Μαρτίου, καθώς όπως είπε ο Υπουργός, για αυτές τις αιτήσεις θα μπορέσει να γίνει γρήγορα η επεξεργασία των σχετικών αιτημάτων και να καταβληθούν πληρωμές έως το Πάσχα.

Μάλιστα, ανέφερε ότι οι εκκρεμείς συντάξεις ανέρχονται σε 155.000, εκ των οποίων 50.000 δικαιούχοι έλαβαν ήδη “προσωρινή σύνταξη”. Συγκεκριμένα, είπε ότι από τότε που άρχισε να λειτουργεί το σύστημα Άτλας για την ψηφιακή απονομή σύνταξης, το 2020, έχουν ήδη εκδοθεί περίπου 25.500 συντάξεις.

Ο Κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε τη δημιουργία ομάδας κρούσης, η οποία θα είναι εξοπλισμένη με όλα τα μέσα ώστε να επιταχυνθεί η απονομή των συντάξεων. Ενώ, σύντομα θα πάνε στη βουλή και τα απαραίτητα νομοθετικά μέτρα.

Τέλος προσέθεσε ότι σύντομα η υποβολή των συντάξεων θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

Τι είπε για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας

Σύμφωνα με τον Υπουργό, πραγματοποίησε ειδική σύσκεψη με τους συναρμόδιους αξιωματούχους για τα κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας και ζήτησε να καταθέσουν προτάσεις, ώστε να μη χρειάζεται οι άνθρωποι να περνούν ξανά από τις επιτροπές, εφόσον οι γιατροί πιστοποιούν ότι αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται.

Διαφήμιση