Αρχική COVID-19 Σε επιστράτευση ιδιωτών γιατρών προχώρησε η κυβέρνηση

Σε επιστράτευση ιδιωτών γιατρών προχώρησε η κυβέρνηση

0
ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την επιστράτευση 206 ιδιωτών γιατρών ανακοίνωσε σήμερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ασφυκτική πίεση που δέχεται το ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας: “Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση-έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19.

Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική“.

Η επιστράτευση αφορά 206 γιατρούς της Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής στην Περιφέρεια Αττικής, οι οποίοι θα πρέπει να είναι κάτω των 60 ετών καθώς και να είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ στις ειδικότητες της.

Σημειώνεται ότι, η επίταξη θα έχει ισχύ για μία εβδομάδα, ενώ οι γιατροί θα κληθούν μάλιστα να αναλάβουν καθήκοντα βαθμίδας Επιμελητή Β’, σε νοσοκομεία της 1ης και 2ης ΥΠΕ.

Από την πλευρά του, με αφορμή την επίταξη 206 ιδιωτών ιατρών που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δηλώνει:

“Τις δύσκολες αυτές ώρες που διανύει η χώρα μας λόγω της πανδημίας, πρέπει όλοι μας να πράξουμε το καθήκον μας χωρίς δεύτερη σκέψη και να συνδράμουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης”.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση