Αρχική COVID-19 Πώς αναμένεται να ανοίξουν αγορά και εστίαση – Μέχρι την Πέμπτη οι...

Πώς αναμένεται να ανοίξουν αγορά και εστίαση – Μέχρι την Πέμπτη οι ανακοινώσεις

0
εστίαση
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τα ήδη ισχύοντα περιοριστικά μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας του κορονοϊού, έχουν εξαντλήσει την αποτελεσματικότητά τους και η κυβέρνηση αναφέρει ότι ήρθε η ώρα για την αναθεώρησή τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στόχος είναι το άνοιγμα δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους και δραστηριοτήτων όπου η μετάδοση του ιού δεν θα είναι τόσο μεταδοτική.

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι παρά την πρόθεση της κυβέρνησης για άρση των μέτρων, καθοριστικό ρόλο στις τελικές αποφάσεις θα παίξει η εισήγηση των ειδικών της κυβέρνησης, οι οποίοι θα αξιολογήσουν τα δεδομένα και θα βγάλουν το σχετικό πόρισμα το αργότερο μέχρι την Πέμπτη.

Όπως και να έχει η κυβέρνηση έχει ήδη καταρτίσει ένα προσχέδιο του “οδικού χάρτη” επιστροφής στην κανονικότητα.

Πιο αναλυτικά:

Λιανεμπόριο

Βασική προτεραιότητα στο Μαξίμου είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα 5 Απριλίου είτε με τη μέθοδο του click away είτε με φυσική παρουσία.

Σημειώνεται ότι, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική εντός των καταστημάτων ενώ μάλιστα θα απαιτείται και η αποστολή μηνύματος στο 13033.

Μάλιστα, θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους μία φορά τη μέρα και με διάρκεια 3 ώρες.

Σχολεία με υποχρεωτικά self tests

Σχετικά με τα σχολεία, φαίνεται ότι η πλειοψηφία των ειδικών επιθυμεί να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία από τις 12 Απριλίου. 

Σημειώνεται ότι, χθες η υπουργός Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, κατέστησε σαφές το γεγονός ότι στόχος είναι να ανοίξουν τα σχολεία την επόμενη βδομάδα. Ωστόσο, οι ειδικοί θεωρούν ρίσκο να ανοίξει το σχολείο ενόσο προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι το λιανεμπόριο.

Παράλληλα, τα σχολεία θα ανοίξουν με υποχρεωτικό self testing σε εκπαιδευτικούς και μαθητές το οποίο θα γίνεται μία φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα.

Διαδημοτικές μετακινήσεις

Σχετικά με τις διαδημοτικές μετακινήσεις, θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι θα πάψει να ισχύει από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Εστίαση

Στη συνέχεια, επόμενος στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα της εστίασης, κάτι το οποίο αναμένεται να συζητηθεί από τους ειδικούς στις 9 ή το αργότερο στις 16 Απριλίου και θα αφορά αποκλειστικά εξωτερικούς χώρους και φυσικά θα επιτευχθεί με αυστηρούς κανόνες λειτουργίας.

Το άνοιγμα της εστίασης θα σηματοδοτήσει και το τέλος των SMS στο 13033.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση