Αρχική Πολιτισμός Ο πίνακας του Βαν Γκογκ που πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ

Ο πίνακας του Βαν Γκογκ που πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ

0
Van Gogh Art Auction
Εικόνα: facebook/ Sotheby's
Διαφήμιση

Ένας σπάνιος πίνακας του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, ένας από τους λίγους πίνακές του που εξακολουθούσαν να βρίσκονται σε ιδιωτική συλλογή για πάνω από 100 χρόνια, δημοπρατήθηκε από τον Sotheby’s στο Παρίσι, στην τιμή 13.1 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για τον πίνακα με τίτλο “Scène de rue à Montmartre” – “Σκηνή δρόμου στη Μονμάρτρη”, που ζωγραφίστηκε το 1887 και παρουσιάστηκε πριν τη δημοπρασία, για πρώτη φορά δημοσίως στο Άμστερνταμ, το Χονγκ Κονγκ και το Παρίσι.

Μάλιστα, ο πίνακας, ο οποίος παρουσιάστηκε από τον Sotheby’s σε συνεργασία με τον γαλλικό οίκο δημοπρασιών Mirabaud Mercier, πουλήθηκε πολύ πάνω από την αρχική εκτίμηση, η οποία κυμαινόταν στα 5 με 8 εκατομμύρια ευρώ.

Η τιμή πώλησης ήταν ρεκόρ για τον καλλιτέχνη στη Γαλλία.

Η πώληση του πίνακα ήταν το αποκορύφωμα μιας δημοπρασίας 33 έργων από καλλιτέχνες όπως οι Degas, Magritte, Modigliani, Klee, Rodin και η μούσα του Camille Claudel που πωλήθηκε σε μια δημοπρασία σε ζωντανή μετάδοση από τον Sotheby’s στο Παρίσι.

Ο πίνακας “Scène de rue à Montmartre“, είναι ένας από τους περισσότερους από 200 πίνακες που παρήγαγε κατά τη διάρκεια δύο ετών που πέρασε στο Παρίσι, Βίνσεντ Βαν Γκογκ.

Απεικονίζει έναν από τους ανεμόμυλους που διέσχιζαν τη Μονμάρτρη όταν ήταν ακόμη ένα χωριό στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας.

Ένα ζευγάρι κάνει βόλτα και δύο παιδιά παίζουν μπροστά σε έναν ξύλινο φράχτη ενώ τα δέντρα είναι χωρίς φύλλα.

Διαφήμιση