Αρχική COVID-19 ΠΙΣ: Αξιοποίηση ιδιωτικού τομέα για επιτάχυνση των εμβολιασμών

ΠΙΣ: Αξιοποίηση ιδιωτικού τομέα για επιτάχυνση των εμβολιασμών

0
ΕΛΠΙΣ 1
Φωτό αρχείου από εμβολιασμό υγειονομικών στο Νοσοκομείο Ελπίς 04/01/2021
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την περαιτέρω αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα για την επιτάχυνση των εμβολιασμών προκειμένου να επιτευχθεί ανοσία κατά της covid-19, αλλά και την νομική ασυλία για τους γιατρούς που αντιμετωπίζουν covid περιστατικά, ζήτησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο Γενικός Γραμματέας του ΠΙΣ κ. Γιώργος Ελευθερίου, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνάντησης που είχαν με τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επεσήμανε προς τον υπουργό Υγείας ότι για να επισπευσθεί η διαδικασία και να φθάσουμε πιο κοντά σε ένα τείχος ανοσίας, θα πρέπει άμεσα να υπάρξει αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα όπου θα μπορούν να γίνονται οι εμβολιασμοί με εμβόλια που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συνθήκες συντήρησης.

Παράλληλα ο ΠΙΣ ζήτησε από τον κ. Κικίλια να υπάρξει ειδική ρύθμιση ώστε οι ιατροί που αντιμετωπίζουν περιστατικά covid -19 να έχουν νομική ασυλία, όπως τόνισε ότι γίνεται και σε όλες τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες. 

Δεκάδες κενές θέσεις στο ΕΣΥ από έλλειψη ειδικευόμενων ιατρών

Σχετικά με το φλέγον ζήτημα των ειδικευόμενων ιατρών στη χώρα μας ο αριθμός των οποίων μειώνεται δραματικά κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα δεκάδες κλινικές του ΕΣΥ να έχουν κενές θέσεις, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζήτησε την αποδέσμευση της υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου με την ειδικότητα. 

Θα πρέπει δηλαδή να αποσυνδεθεί η διαδικασία της ειδικότητας από την ολοκλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου. Με τον τρόπο αυτό οι νέοι γιατροί θα μπορέσουν να καλύψουν τις κενές θέσεις ειδικευομένων που υπάρχουν σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία, ειδικά στην περίοδο της αυξημένης ζήτησης ιατρικού προσωπικού που διανύουμε λόγω της πανδημίας. 

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here