Αρχική COVID-19 Κόσμος: Το 1/3 της σχολικής χρονιάς χάθηκε λόγω κορονοϊού

Κόσμος: Το 1/3 της σχολικής χρονιάς χάθηκε λόγω κορονοϊού

0
Μελέτη
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

To 1/3 της σχολικής χρονιάς σε όλο τον κόσμο έχει πλέον χαθεί, αφού κατά μέσο όρο τα παιδιά έχασαν 74 ημέρες σχολικής εκπαίδευσης το καθένα, εξαιτίας της πανδημίας του SARS-COV-2. Παράλληλα, οι ανισότητες παρουσιάζουν αύξηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Save the Children την Τρίτη.

“Σχεδόν έναν χρόνο μετά την επίσημης κήρυξης πανδημίας, εκατοντάδες εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να στερούνται την σχολική εκπαίδευση”, αναφέρει προειδοποιώντας η διευθύνουσα σύμβουλος της Save the Children Ίνγκερ Άσινγκ και απευθύνει έκκληση να καταστεί η επιστροφή στο σχολείο προτεραιότητα.

Ενώ, κατά την κορύφωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, το 91% των μαθητών παγκοσμίως στερούνταν την σχολική εκπαίδευση.

Το κλείσιμο των σχολείων διεύρυνε το χάσμα όχι μόνο ανάμεσα σε πλούσιες και φτωχές χώρες, αλλά και εντός των ίδιων των χωρών, ανάμεσα σε πλούσιες και ευάλωτες οικογένειες, αστικές και αγροτικές, παιδιά προσφύγων ή μη, παιδιά με κάποια αναπηρία ή χωρίς, αναφέρει η ανακοίνωση.

ΗΠΑ: 15 εκατ. μαθητές δεν είχαν σύνδεση στο διαδίκτυο

Στις ΗΠΑ, όταν ξεκίνησε η πανδημία της COVID-19, περισσότεροι από 15 εκατομμύρια μαθητές από το νηπιαγωγείο ως το λύκειο δεν διέθεταν επαρκή σύνδεση στο διαδίκτυο, που ήταν προαπαιτούμενο για τα εξ αποστάσεως μαθήματα.

Στη Λατινική Αμερική, στην Καραϊβική και την νότια Ασία έχασαν σχεδόν τις τριπλάσιες ημέρες σχολείου από ό,τι τα παιδιά στη δυτική Ευρώπη, μένοντας αντίστοιχα 110 μέρες χωρίς εκπαίδευση έναντι 38, επισημαίνει η οργάνωση αυτή υπεράσπισης των δικαιωμάτων του παιδιού,που ανέλυσε τα δεδομένα από 194 χώρες και διάφορες περιοχές.

Επισημαίνει δε, ότι πέραν της απώλειας ημερών μαθήσεως, οι ανήλικοι που δεν πάνε σχολείο διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο παιδικής εργασίας, παιδικών γάμων κι άλλων μορφών κακομεταχείρισης.

Τρεις μήνες πριν από την σύνοδο κορυφής της G7, η οποία θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στη Βρετανία, η μη κυβερνητική οργάνωση κάνει έκκληση “οι ηγέτες του κόσμου να δώσουν προτεραιότητα στην επιστροφή των παιδιών στο σχολείο με τον πιο ασφαλή δυνατό τρόπο, ιδιαίτερα των κοριτσιών”.

Ζητά παράλληλα τη βοήθεια κυβερνήσεων και δωρητών προς την Παγκόσμια Σύμπραξη για την Εκπαίδευση για να πετύχει τον στόχο της να συγκεντρώσει 5 δισεκ. δολάρια ως το 2025.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση