Αρχική Τεχνολογία Πώς η τεχνητή νοημοσύνη σε φέρνει κοντά σε “νεκρούς” συγγενείς – Βίντεο

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη σε φέρνει κοντά σε “νεκρούς” συγγενείς – Βίντεο

0
deep nostalgia
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης “ζωντανεύει” πορτρέτα νεκρών συγγενών, μέσω της νέας τεχνολογίας Deep Nostalgia («Βαθιά Νοσταλγία») της ισραηλινής εταιρείας MyHeritage, που ειδικεύεται στα γενεαλογικά δέντρα.

Συγκεκριμένα, ο αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης έχει εκπαιδευτεί με βίντεο ανθρώπων και έχει μάθει έναν τρόπο να εισαγάγει πλαστά πρόσωπα σε βίντεο ή να δημιουργεί βίντεο από απλές φωτογραφίες.

Είναι μία νέα υπηρεσία της ισραηλινής εταιρείας που δείχνει τις δυνατότητες της τεχνολογίας Deepfake.

Σημειώνεται ότι, η τεχνολογία Deepfake προκαλεί έντονες ανησυχίες ότι ευθύνεται σε πολλές περιπτώσεις για διασπορά παραπλανητικών στοιχείων και κατάχρηση φωτογραφιών του διαδικτύου χωρίς την συγκατάθεση των χρηστών, οι οποίοι μπορεί να δουν σε ανύποπτο χρόνο τον εαυτό τους σε βίντεο που δεν έχουν συμμετάσχει στην πραγματικότητα.

Μάλιστα, η Βρετανία είναι μία από τις χώρες που εξετάζουν το ενδεχόμενο να απαγορεύσουν τα Deepfake, τα όποια δημιουργούνται χωρίς να έχουν λάβει την συγκατάθεση των εικονιζόμενων.

Έτσι, η MyHeritage αναγνωρίζοντας και δείχνοντας κατανόηση στις ανησυχίες που εκφράζονται, δηλώνει πως δεν θα προσθέτει ήχο στα βίντεο για να αποφύγει τη δημιουργία «deepfake ανθρώπων».

Στη ιστοσελίδα της ισραηλινής εταιρείας εμφανίζονται ως παραδείγματα κινούμενα πορτρέτα της βασίλισσας Βικτωρίας και της Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ.

Μάλιστα, τον Φεβρουάριο, η εταιρεία είχε ανεβάσει στο YouTube ένα αντίστοιχο βίντεο του Άμπραχαμ Λίνκολν με αφορμή την επέτειο γέννησής του.

 

Διαφήμιση