Αρχική COVID-19 Κατακόρυφη αύξηση διασωληνωμένων – “Πόλεμος” στα νοσοκομεία Αττικής

Κατακόρυφη αύξηση διασωληνωμένων – “Πόλεμος” στα νοσοκομεία Αττικής

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Κορυφώνεται η αγωνία για την αύξηση διασωληνωμένων στη χώρα μας, την ίδια στιγμή που τα επιδημιολογικά δεδομένα εξακολουθούν να παραμένουν υψηλά. Παράλληλα, η κατάσταση στα νοσοκομεία Αττικής παραμένει ασφυκτική ενώ το υπουργείο Υγείας θέτει σε άμεση εφαρμογή το σχέδιο διακομιδής ασθενών από την Αθήνα στο νοσοκομείο της Χαλκίδας όπου κι εκεί όμως η κατάσταση είναι οριακή.

Συγκεκριμένα, σήμερα ανακοινώθηκαν 1.165 κρούσματα της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και από την σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 206.281 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων το 51.7% είναι άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 64 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.887 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

κρούσματα πορεία

Παράλληλα, η αυξητική πορεία που ακολουθεί ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Χαρακτηριστικά, 477 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι, εκ των οποίων το 67.1% είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.416 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 337 (ημερήσια μεταβολή -21.45%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 367 ασθενείς.

Ασφυκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία Αττικής

Σε εμπόλεμη ζώνη έχουν μετατραπεί τα νοσοκομεία Αττικής, με τις εισαγωγές να ακολουθούν κατακόρυφη αύξηση, αφού μόνο το τελευταίο 24ωρο οι εισαγωγές άγγιξαν τις 276.

«Είμαστε στα όπλα. Οριακά κερδίσαμε την μάχη δεν ξέρω αν θα κερδίσουμε τον πόλεμο αν δεν ενισχυθούμε», τονίζει ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου Λαϊκό, Τάσος Αντωνόπουλος.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας θέτει σε άμεση εφαρμογή το σχέδιο διακομιδής ασθενών από την Αθήνα στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Σημειώνεται βέβαια ότι και εκεί η κατάσταση είναι οριακή.

Ενώ, χωρίς κενό κρεβάτι ΜΕΘ έχουν μείνει τα νοσοκομεία:

  • Αγία Όλγα
  • Σισμανόγλειο
  • Ερυθρός
  • Γεννηματάς
  • ΝΙΜΙΤΣ
  • ΕΛΠΙΣ
  • Ιπποκράτειο
  • Αττικόν

Αύξηση θανάτων

Επιπλέον, όσο αφορά των αριθμό των νέων θανάτων, παρατηρείται αύξηση τις τελευταίες ημέρες, καθώς σήμερα επιβεβαιώθηκαν 39.

Μάλιστα, ανάμεσα στα σημερινά θύματα βρίσκεται και το 37 ημερών αγοράκι που νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο παίδων Άγια Σοφία και πρόκειται για το νεότερο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Μετά και από την σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός θανάτων από Covid-19 στη χώρα μας διαμορφώνεται σε 6.797. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

πορεία θάνατοι

Hλικιακή κατανομή

Στη συνέχεια, όσο αφορά την ηλικιακή κατανομή, η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

ηλικιακή κατανομή

ηλικία κρούσματα

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

κρούσματα

κρούσματα

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση