Αρχική Μεταφορές Έρχεται στην Ιταλία το πρώτο covid free τρένο

Έρχεται στην Ιταλία το πρώτο covid free τρένο

0
τρένο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το πρώτο «covid free» τρένο έρχεται στην Ιταλία, από τις αρχές Απριλίου, που θα πραγματοποιεί αρχικά την διαδρομή Ρώμη – Μιλάνο, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrovie dello Stato, Τζανφράνκο Μπατίστ. 

Χαρακτηριστικά, όλο το προσωπικό αλλά και κάθε επιβάτης που επιβιβάζεται στο τρένο θα υποβάλλεται σε rapid test κορονοϊού.

Μάλιστα, όπως εξήγησε ο Τζανφράνκο Μπατίστ, η λύση αυτή θα υιοθετηθεί σύντομα και για άλλες συνδέσεις, ενόψει του καλοκαιριού και της αύξησης του αριθμού επιβατών που θέλουν να μεταβούν σε μικρά και μεγάλα θέρετρα. Μετά το Μιλάνο και την Ρώμη, προτεραιότητα για ασφαλή ταξίδια θα έχουν η Βενετία και η Φλωρεντία.

Πώς θα πραγματοποιούνται τα rapid test

Τα rapid test στους διάφορους σιδηροδρομικούς σταθμούς θα πραγματοποιούνται με την συνεργασία του ιταλικού Ερυθρού Σταυρού. 

Στόχος είναι φυσικά να μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού, μέσα στις αμαξοστοιχίες, έτσι ώστε να επιτυγχάνονται οι διαδρομές με ασφάλεια.

Σημειώνεται ότι, οι επιβάτες θα πρέπει να μεταβαίνουν στον σταθμό τουλάχιστο μια ώρα πριν από την ώρα αναχώρησης.

Σε περίπτωση που κάποιος βγει θετικός, τότε μπαίνει σε καραντίνα και έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το εισιτήριο του άλλη φορά και εφόσον έχει αρνητικό αποτέλεσμα από το τεστ κορονοϊού.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση