Αρχική Καταστροφές Σεισμός Ελασσόνα: Στο “κόκκινο” περίπου 1.500 σπίτια – Έφτασαν οι πρώτοι οικισμοί

Σεισμός Ελασσόνα: Στο “κόκκινο” περίπου 1.500 σπίτια – Έφτασαν οι πρώτοι οικισμοί

0
μεταφορές
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ακόμα 1.424 σπίτια έχουν κριθεί ως προσωρινά μη κατοικήσιμα, από τα συνολικά 3.106 που υποβλήθηκαν σε έλεγχο από τα συνεργεία των 130 μηχανικών του υπουργείου Υποδομών, στις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό των 6,3 ρίχτερ. Ενώ, παράλληλα έφθασαν οι πρώτοι 12 οικισμοί, όπως ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ώστε να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες όσο το δυνατόν περισσότερων σεισμόπληκτων.

τροχόσπιτα για σεισμό

Χαρακτηριστικά, έως το τέλος της σημερινής ημέρας έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 3.486 κτήρια:

  • Από αυτές  3.106 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 1.424 έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).
  • Επίσης, έχουν ελεγχθεί 92 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων προσωρινά ακατάλληλοι (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) είναι οι 36.
  • Όσον αφορά στους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτήρια, «κίτρινα» (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) έχουν χαρακτηριστεί τα 55 από τις 103 αυτοψίες, ενώ σε 185 άλλα κτήρια (αποθήκες, στάβλους) τα 164 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα προς χρήση (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).

Παράλληλα, έφθασαν οι 12 πρώτοι οικισμοί στις πληγείσες περιοχές, όπως υπογράμμισε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, στη ραδιοφωνική εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη στο Alpha Radio 9,89. Ενώ, όπως ενημέρωσε ακόμα 28 οικισμοί, θα μεταφερθούν στην περιοχή προοδευτικά, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ώστε να καλυφθούν το συντομότερο δυνατό οι στεγαστικές ανάγκες των πληγέντων.

οικισμοί

“Μια ημέρα μετά την επίσκεψή μας με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στις πληγείσες περιοχές των Δήμων Ελασσόνας και Τυρνάβου, έφθασαν οι πρώτοι 12 οικίσκοι. Έχει ξεκινήσει η διανομή και εγκατάστασή τους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με κατάλληλες υποδομές, έτσι ώστε να μπορέσουν να τοποθετηθούν με ασφάλεια και να είναι λειτουργικοί,” ανέφερε συγκεκριμένα.

Τέλος, πρόσθεσε ότι: “στις πληγείσες περιοχές έχουν ήδη μεταφερθεί και 40 τροχόσπιτα και, με εντολή του υπουργού, μέσα στις επόμενες ημέρες θα μεταφερθούν και άλλα 25“.

 

Διαφήμιση