Αρχική COVID-19 Εκρηκτική αύξηση διασωληνωμένων – Στο “κόκκινο” ολόκληρη η Ελλάδα

Εκρηκτική αύξηση διασωληνωμένων – Στο “κόκκινο” ολόκληρη η Ελλάδα

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ελαφρώς μειωμένα αλλά σε υψηλά επίπεδα συνεχίζει να κινείται ο αριθμός νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, την ίδια στιγμή που παρατηρείται εκρηκτική αύξηση διασωληνωμένων ασθενών. Παράλληλα, τα υψηλά επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας επιβεβαιώνει και ο αναθεωρημένος έγχρωμος χάρτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης & Ελέγχου Νόσων, σύμφωνα με τον οποία η Ελλάδα “βάφτηκε” ολόκληρη στα “κόκκινα“.

Συγκεκριμένα, σήμερα επιβεβαιώθηκαν 2.570 νέα κρούσματα της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και από τη σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 214.661 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων το 51.6% είναι άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 65 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.843 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

κρούσματα πορεία

Παράλληλα, κατακόρυφη αύξηση σημειώνεται στον αριθμό των διασωληνωμένων, καθώς 506 συμπολίτες μας νοσηλεύονται, εκ των οποίων το 67.2% είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.457 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 501 (ημερήσια μεταβολή +13.09%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 408 ασθενείς.

Ταυτόχρονα, ο αριθμός των νέων θανάτων παραμένει σταθερά υψηλός καθώς 51 θάνατοι ασθενών με COVID-19 καταγράφηκαν σήμερα.

Μετά και από τη σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός θανάτων από Covid στη χώρα μας ανέρχεται σε 6.937. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

κορονοϊός θάνατοι

Ολόκληρη η Ελλάδα στο “κόκκινο”

Την ίδια στιγμή, ολόκληρη η Ελλάδα βρίσκεται στο “κόκκινο“, ενώ αυξήθηκε και ο δείκτης θετικότητας, όπως φαίνεται από τους αναθεωρημένους έγχρωμους χάρτες που αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα στα κράτη μέλη της ΕΕ, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για αυτή την εβδομάδα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης & Ελέγχου Νόσων.

Χαρακτηριστικά, όπως φαίνεται και από τα δεδομένα που αποτυπώνονται στο χάρτη που αφορά το συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας για την περίοδο 4 με 11 Μαρτίου η Ελλάδα βάφτηκε εντελώς κόκκινη, γεγονός που δείχνει ότι τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό είναι ίσα ή πάνω από 150.

XARTIS

Ταυτόχρονα, αρνητικά είναι τα νέα για τον δείκτη θετικότητας, ο οποίος αυξήθηκε.

Χαρακτηριστικά, μετά από πολύ καιρό πέρασε στο κίτρινο, ενώ το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν στο πράσινο.

δείκτης θετικότητας

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

κρούσματα

κρούσματα

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση