Αρχική COVID-19 Εκρηκτική αύξηση διασωληνωμένων – Ράντζα και στο Λαϊκό

Εκρηκτική αύξηση διασωληνωμένων – Ράντζα και στο Λαϊκό

0
κορονοϊός COVID-19
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθούν να κινούνται τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας, με των αριθμό νέων κρουσμάτων να παραμένει σταθερά πάνω από 2.000. Ταυτόχρονα, η εκρηκτική αύξηση διασωληνωμένων προκαλεί έντονη ανησυχία, δυσχεραίνοντας μάλιστα την ήδη πιεστική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία Αττικής.

Συγκεκριμένα, σήμερα επιβεβαιώθηκαν 2.405 νέα κρούσματα της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και από την σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 217.018 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 59 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.881 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

κρούσματα πορεία

Παράλληλα, η εκρηκτική αύξηση διασωληνωμένων προκαλεί έντονες ανησυχίες. Σήμερα, μάλιστα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 521 συμπολίτες μας, εκ των οποίω το 67.4% είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.472 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 464 (ημερήσια μεταβολή -7.39%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 417 ασθενείς.

Ταυτόχρονα, σε υψηλά επίπεδα παραμένει ο αριθμός νέων θανάτων καθώς καταγράφηκαν σήμερα 49 ακόμα.

Μετά και από την σημερινή καταγραφή ο αριθμός των συνολικών θανάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 6.986. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

θάνατοι πορεία

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στα νοσοκομεία Αττικής είναι εφιαλτική, με τους ασθενείς να συρρέουν καθημερινά και το υγειονομικό προσωπικό να προσπαθεί να ανταποκριθεί κάτω από πρωτάκουστες συνθήκες.

Οι κλίνες βρίσκονται στο “κόκκινο” και για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς, έχουν στηθεί ράντζα.

Μετά τον Ευαγγελισμό και το Αττικόν, ράντζα στήθηκαν και στο Λαϊκό νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, στην παθολογική, την ουρολογική και την ορθοπεδική κλινική του Λαϊκού έχουν τοποθετηθεί ράντζα.

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

κρούσματα 1

κρούσματα

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση