Αρχική COVID-19 Από την Παρασκευή τα ραντεβού εμβολισμού για τους 70-74 ετών

Από την Παρασκευή τα ραντεβού εμβολισμού για τους 70-74 ετών

0
Εμβολιασμοί
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού των ηλικιακών ομάδων 70-74, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τις εξελίξεις σχετικά με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, στις 26 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 70-74 και στις αρχές Απριλίου η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 65-69.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από την Τετάρτη 31 Μαρτίου, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr ώστε να ενταχθούν, εάν δεν έχουν ενταχθεί ήδη, στην ομάδα Α, που αφορά πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Εξήγησε παράλληλα, ότι η ένταξη των πολιτών στην ομάδα Α έγινε από την ΗΔΙΚΑ σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, τηρώντας κάποια πολύ συγκεκριμένα και πολυπαραγοντικά κριτήρια.

Επιπρόσθετα, υπενθύμισε ότι από την Παρασκευή που μας πέρασε, έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου, της ομάδας Α. Μάλιστα, έχουν ήδη κλείσει περισσότερα από 100.000 ραντεβού και σήμερα Δευτέρα, ξεκίνησε ο εμβολιασμός των μεταμοσχευμένων πολιτών.

Ενώ, ο εμβολιασμός των ειδικών κατηγοριών αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις αρχές Απριλίου.

Στο 9,74% η εμβολιαστική κάλυψη

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 29.000 εμβολιασμοί, ενώ από την έναρξη των εμβολισμών έχουν πραγματοποιηθεί 1.464.000 εμβολιασμοί.

Αναλυτικότερα, 993.000 πολίτες έκαναν τουλάχιστον την πρώτη δόση, 471.000 πολίτες έχουν κάνει και τις δύο δόσεις και το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης ανέρχεται πλέον στο 9,74%.

Ενώ, έως το μεσημέρι της Τρίτης, υπολογίζεται να ξεπεραστούν οι 1.000.000 εμβολιασμένοι πολίτες με τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Μ. Θεοδωρίδου: Τα εμβόλια προστατεύουν από κορονοϊό, όχι άλλες παθήσεις

Παράλληλα, η Μ. Θεοδωρίδου επισήμανε ότι δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το εμβόλιο συσχετίζεται απολύτως με περιστατικά θρομβώσεων, είτε με το αναφερθέν σπάνιο φαινόμενο όπου εμφανίζεται θρόμβωση και διάχυτη αγγειακή πήξη.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: “Όλα τα εμβόλια έναντι της Covid 19 προστατεύουν από τον κορωναοϊό, αλλά όχι από άλλες ασθένειες. Επομένως, δεν θα πρέπει να συσχετίζονται καταστάσεις που οδηγούν σε θάνατο με το εμβόλιο”.

Επιπρόσθετα, τόνισε ότι η Διεθνής Εταιρεία Θρόμβωσης και Αιμόστασης, συστήνει ανεπιφύλακτα τον εμβολιασμό ακόμη και σε άτομα που λαμβάνουν αντιθρομβωτικά ή αντιπηκτικά φάρμακα.

Ακόμη, σημείωσε ότι θα πρέπει να παροτρύνονται οι πολίτες και να μη διστάζουν να εμβολιαστούν, καθώς τα βαριά περιστατικά στα νσοκομεία δεν αφορούν εμβολιασθέντες και άρα αυτό υποδεικνύει την ασφάλεια των εμβολίων.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση