Αρχική COVID-19 Ανοίγει το λιανεμπόριο – Χαλάρωση στις διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα – Σε...

Ανοίγει το λιανεμπόριο – Χαλάρωση στις διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα – Σε νοσοκομείο covid μετατρέπεται το Θριάσιο

0
άνοιγμα λιανεμπορίου
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα και το “πράσινο φως” για τις διαδημοτικές μετακινήσεις από αυτό το Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, με στόχο να δοθούν “μικρές ανάσες“, τόσο στην οικονομία όσο και στην ψυχολογία των πολιτών. Ενώ την ίδια στιγμή, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε ότι το Θριάσιο μετατρέπεται σε νοσοκομείο αποκλειστικά για κορονοϊό, ώστε να ενισχυθεί το Σύστημα Υγείας.

Άνοιγμα λιανεμπορίου

Έτσι λοιπόν, το λιανεμπόριο ανοίγει από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, τόσο με τη μέθοδο του click away, όσο και με αυτή του click in shop, με αποστολή ειδικού μηνύματος και με διάρκεια ως και 3 ώρες.

“Επιτρέπεται από 5/4/2021 το λιανεμπόριο πλην των εμπορικών με χρήση ειδικού κωδικού και ως 3 ώρες συνολικά. Πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού και εντός καταστήματος (1 πελάτης ανά 25 τετραγωνικά και μέγιστο όριο 20 πελάτες) με ραντεβού,” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ενώ, όπως σημείωσε για τον αριθμό πελατών που θα δύναται να παρευρίσκονται στο κατάστημα, θα επιτρέπεται: “1 πελάτης ανά 25 τετραγ. μέτρα με μέγιστο όριο 20 πελάτες ανά περίπτωση.”

Διαδημοτικές μετακινήσεις

Παράλληλα, οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται και πάλι πιλοτικά, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός, από αυτό το Σαββατοκύριακο και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, με αποστολή SMS 6 στο 13033 για άθληση με όχημα σε υπαίθριο χώρο.

Σημειώνεται ότι, το όχημα θα επιτρέπονται μέχρι 3 άτομα ή μία οικογένεια.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο Χαρδαλιάς, στόχος της ανακατανομής είναι να δοθούν “μικρές ανάσες” και να περιοριστούν οι εστίες υπερμετάδοσης, ενώ πρόσθεσε ότι είναι “προϋπόθεση η ατομική ευθύνη” και ότι “στόχος είναι η αποφυγή πάρτι και συναθροίσεων.”

Ενώ, τόνισε ότι εικόνες συνωστισμού θα οδηγήσουν στην άρση αυτών μέτρων.

Προοπτική για άνοιγμα σχολείων από 12 Απριλίου

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο Χαρδαλιάς, διευκρίνισε ότι “θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα με προοπτική για έναρξη ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου και με την χρήση τεστ.”

Το Θριάσιο μετατρέπεται σε κλινική Covid

Την ίδια στιγμή, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, σε νοσοκομείο αποκλειστικά για κορονοϊό μετατρέπεται το Θριάσιο.

“Στόχος είναι μέχρι τις 7 Απριλίου να διαθέτει 130 απλές κλίνες και 33 κλίνες ΜΕΘ, ενώ σταδιακά θα μπορεί να αναπτύξει 180 κλίνες covid,” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κικίλιας.

Μάλιστα, τα non covid περιστατικά του Θριασίου θα διακομιστούν σε ιδιωτικές κλινικές, ενώ μαζί με το Ασκληπιειό θα υποστηρίζει τις γενικές εφημερίες.

Παράλληλα με τη χρήση καρδιολογικών κλινικών δημιουργούνται 51 καινούργιες κλίνες ΜΕΘ για covid στην Αττική.

Από αυτές τις 51 κλίνες ΜΕΘ:

  • οι 16 δημιουργούνται στον “Ευαγγελισμό
  • οι 5 στο “Γεννηματάς
  • οι 7 στο “Ιπποκράτειο
  • οι 10 στο “Κωνσταντοπούλιο
  • οι 4 στο “Αττικό

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση