Αρχική Special Topics SpaceX: Απέτυχε και η τέταρτη δοκιμαστική πτήση του πυραύλου

SpaceX: Απέτυχε και η τέταρτη δοκιμαστική πτήση του πυραύλου

0
Άρης
Εικόνα: China National Space Administration

Ο πύραυλος SpaceX Starship SN11 απέτυχε να προσγειωθεί με ασφάλεια μετά τη δοκιμαστική εκτόξευση από την Boca Chica στο Τέξας, όπως και οι τρεις προηγούμενες, ανέφερε ο ιδρυτής της εταιρείας Elon Musk.

“Φαίνεται ότι έχουμε χάσει όλα τα δεδομένα από το όχημα”, ανέφερε ο μηχανικός του SpaceX John Insprucker σε ένα βίντεο από το τεστ πτήσης του πύραυλου.

Θα πρέπει να μάθουμε από την ομάδα τι συνέβη”, πρόσθεσε.

Μάλιστα, τα συντρίμμια από το διαστημικό σκάφος βρέθηκαν διάσπαρτα πέντε μίλια (οκτώ χιλιόμετρα) μακριά από το σημείο προσγείωσης.

“Φαίνεται ότι ο κινητήρας 2 είχε προβλήματα κατά την ανάβαση και δεν έφτασε στην πίεση του θαλάμου λειτουργίας κατά την καύση προσγείωσης, αλλά, θεωρητικά, δεν ήταν απαραίτητος”, έγραψε ο Musk την Τρίτη, μετά την δοκιμαστική πτήση του SN11.

“Κάτι σημαντικό συνέβη λίγο μετά την εκκίνηση της προσγείωσης. Πρέπει να γνωρίζουμε τι ήταν κάποτε, μπορούμε να εξετάσουμε τα κομμάτια αργότερα σήμερα, ” πρόσθεσε.

Το Starship ήταν ένα σε μια σειρά πρωτοτύπων για τον πυραύλο βαρέων ανελκυστήρων που αναπτύχθηκε από την ιδιωτική εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Elon Musk για τη μεταφορά ανθρώπων και 100 τόνων φορτίου σε μελλοντικές αποστολές στο φεγγάρι και τον Άρη.

Ο πλήρης πύραυλος Starship, ο οποίος θα έχει ύψος 394 πόδια (120 μέτρα) με τον εξαιρετικά βαρύ ενισχυτή πρώτου σταδίου, είναι το πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμο όχημα εκκίνησης της SpaceX – το κέντρο των φιλοδοξιών του Musk να κάνει το ανθρώπινο διαστημικό ταξίδι πιο προσιτό.

Πηγή: reuters.com

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here