Αρχική COVID-19 Ανησυχητική αύξηση διασωληνωμένων – Συναγερμός για τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ στην Αττική

Ανησυχητική αύξηση διασωληνωμένων – Συναγερμός για τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ στην Αττική

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Συνεχίζουν την αυξητική πορεία τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, καταγράφοντας για ακόμα μία ημέρα πάνω από 2.000. Παράλληλα ανησυχία επικρατεί για τον αυξημένο αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών, την ίδια στιγμή μάλιστα που έχει σημάνει “συναγερμός” για τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ στην Αττική.

Συγκεκριμένα, σήμερα επιβεβαιώθηκαν 2.215 κρούσματα της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και από την σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 201.677 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων το 51.7% είναι άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 71 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.885 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

πορεία κρουσμάτων

Παράλληλα, ανησυχία προκαλεί η αυξητική πορεία των διασωληνωμένων, καθώς ανέρχονται σε 451, εκ των οποίων το 68.3% είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.398 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 402 (ημερήσια μεταβολή +10.14%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 335 ασθενείς.

Την ίδια στιγμή αυξημένοι παρουσιάζονται και οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 στη χώρα μας, καθώς προστίθενται στην λίστα ακόμα 32.

Μετά και από τη σημερινή καταγραφή, ο αριθμός των συνολικών θανάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 6.664. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

θάνατοι covid

Μόνο 24 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ στην Αττική

Την ίδια στιγμή, ο αυξημένος αριθμός νέων κρουσμάτων Covid στο λεκανοπέδιο, έχει οδηγήσει σε ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής.

Χαρακτηριστικά, μόλις 24 κλίνες ΜΕΘ, είναι διαθέσιμες στην Αττική και συγκεκριμένα:

  • 4 στο ΚΑΤ
  • 1 στο Γεννηματάς
  • 10 στο Σωτηρία
  • 5 στο Ιπποκράτειο
  • 1 στον Ερυθρό
  • 3 στο Αττικό

Σημειώνεται ότι, στο νοσοκομείο Γεννηματάς, το οποίο χθες εφημέρευε, έγιναν 38 εισαγωγές νέων περιστατικών.

Για τον λόγο αυτό ένα επείγον έγγραφο του υπουργείου Υγείας ζητάει από όλες τις ιδιωτικές κλινικές της Αττικής να δηλώσουν μέχρι το βράδυ, τον αριθμό των κλινών που μπορούν να διαθέσουν για περιστατικά που δεν αφορούν κορονοϊό.

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

κρούσματα

κρούσματα

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση