Αρχική COVID-19 Πελώνη: Προτεραιότητα να ανοίξουν λιανεμπόριο και σχολεία

Πελώνη: Προτεραιότητα να ανοίξουν λιανεμπόριο και σχολεία

0
Αθήνα
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το σταδιακό και ελεγχόμενο άνοιγμα δραστηριοτήτων είναι ο στόχος της κυβέρνησης, όπως διαμηνύει η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη.

Χαρακτηριστικά, η Πελώνη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξέφρασε την  βούληση της κυβέρνησης να γίνουν προσαρμογές στα μέτρα, να δοθούν “ανάσες” στην κοινωνία και να επιτραπούν δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, σχετικά με την επικείμενη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων την Τετάρτη, ανέφερε ότι στη λίστα προτεραιοτήτων της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν το λιανεμπόριο και τα σχολεία.

Ενώ, έπειτα ξεκαθάρισε ότι το πράσινο φως στις διαδημοτικές μετακινήσεις δεν συσχετίζεται με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, εξηγώντας πως είναι νωρίς ακόμα για αυτές, όπως και για την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας.

Στη συνέχεια, όσο αφορά το άνοιγμα της εστίασης, εκτίμησε ότι θα εξεταστεί μετά τα μέσα Απριλίου, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Έπειτα όσο αφορά το Σύστημα Υγείας, η κυβερνητική εκπρόσωπος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το “Το Ε.Σ.Υ. αντέχει“, ενώ πρόσθεσε πως είναι ενθαρρυντικό σημάδι το γεγονός ότι μειώνονται οι εισαγωγές.

Self Test

Εν συνεχεία, σχετικά με τα self tests, η Πελώνη ανέφερε πως 31 εταιρείες κατέθεσαν προσφορά και ο διαγωνισμός θα πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο σήμερα, ενώ σημείωσε πως η Siemens δεν υπέβαλε προσφορά.

Μάλιστα, σημείωσε ότι τα self tests, χρησιμοποιούνται ήδη σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία, ωστόσο η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη όπου θα γίνει μαζική χρήση.

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο για υποχρεωτικά τεστ, ενώ πρόσθεσε πως θα είναι για όλους και αποτελούν ένα συμπληρωματικό εργαλείο.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση