Αρχική Ειδήσεις Εν πλω το «Even Given» – 370 πλοία σε αναμονή να διασχίσουν...

Εν πλω το «Even Given» – 370 πλοία σε αναμονή να διασχίσουν την Διώρυγα Σουέζ

0
Even Given
Εικόνα: nomisma.com.cy
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Εν πλω βρίσκεται και πάλι το τεράστιο εμπορικό πλοίο Even Given, που είχε εγκλωβιστεί εδώ και έξι μέρες και κρατούσε κλειστή την Διώρυγα του Σουέζ. 

Το πλοίο έβαλε μπροστά τις μηχανές του και διασφαλίζεται πως θα μπορέσει να συνεχίσει ομαλά το ταξίδι του, ανέφερε χαρακτηριστικά η εταιρεία Inchcape Shipping Services.

Η εξέλιξη αυτή δίνει ελπίδες ότι η θαλάσσια οδός θα επανέλθει σύντομα στην κανονική της λειτουργιά.

Το πλοίο μήκους 400 μέτρων έβαλε πλώρη στις 04:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) όπως  ανέφερε η Inchcape, η οποία παρέχει διάφορες ναυτιλιακές υπηρεσίες σε διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με το Reuters.

Η διαδικασία απεγκλωβισμού ήταν ένα δύσκολο έργο, το οποίο τελικά με τα ρυμουλκά και τα συνεργεία στην περιοχή να εργάζονται ασταμάτητα τις τελευταίες μέρες, στέφθηκε με επιτυχία.

Σημειώνεται ότι, το πλοίο είχε προσαράξει διαγώνια στο νότιο τμήμα της Διώρυγας του Σουέζ, όταν ξέσπασε μία δυνατή αμμοθύελλα την Τρίτη 23 Μαρτίου.

Ως αποτέλεσμα, διακόπηκε η κυκλοφορία της συντομότερης θαλάσσιας οδού που συνδέει την Ευρώπη με την Ασία, το σημείο από όπου περνάει περίπου το 10% των εμπορευμάτων που διακινούνται διά θαλάσσης παγκοσμίως.

Αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον 369 άλλα πλοία περιμένουν να περάσουν τη Διώρυγα, ανάμεσά τους δεκάδες με εμπορευματοκιβώτια, χύδην φορτίο, αργό πετρέλαιο και υγροποιημένο φυσικό αέριο ή υγροποιημένο αέριο πετρελαίου.

Διαφήμιση