Αρχική COVID-19 Βρετανία: Ταυτοποιήθηκαν δύο νέες ανησυχητικές μεταλλάξεις

Βρετανία: Ταυτοποιήθηκαν δύο νέες ανησυχητικές μεταλλάξεις

0
κορονοϊός, αντισώματα
Εικόνα: pixabay/MiroslavaChrienova
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Δύο νέα παραλλαγμένα στελέχη του κορoνοϊού, ταυτοποιήθηκαν στην Αγγλία, όπως επισημάνθηκε από την κυβερνητική συμβουλευτική επιτροπή επιστημόνων.

Μάλιστα, ένα εκ των στελεχών, το οποίο ταυτοποιήθηκε πρώτα στο Μπρίστολ, περιγράφεται ως «παραλλαγή που προκαλεί ανησυχία», από τη συμβουλευτική ομάδα νέων και αναδυόμενων απειλών από αναπνευστικούς ιούς.

Από την άλλη, το στέλεχος που εντοπίστηκε πρώτα στο Λίβερπουλ, περιγράφεται ως μια «παραλλαγή υπό διερεύνηση» από την επιτροπή.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι πρόκειται για στελέχη που παρουσιάζουν κάποιες ομοιότητες με τον νοτιοαφρικανικό και βραζιλιάνικο στέλεχος.

Συγκεκριμένα φέρουν τη μετάλλαξη E484K, η οποία εμφανίζεται στην πρωτεΐνη- ακίδα του ιού και πρόκειται για την ίδια αλλαγή που έχει παρατηρηθεί στη νοτιοαφρικανική και βραζιλιάνικη παραλλαγή, οι οποίες έχουν προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι η Δημόσια Αρχή Υγείας έχει καταγράψει 76 επιβεβαιωμένα κρούσματα των νέων παραλλαγών και είναι πεπεισμένη πως τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά απέναντι τους.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση