Αρχική COVID-19 Σε καθολικό lockdown Αχαΐα και Εύβοια – Αύξηση μέσου όρου νέων κρουσμάτων

Σε καθολικό lockdown Αχαΐα και Εύβοια – Αύξηση μέσου όρου νέων κρουσμάτων

0
lockdown
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Για την αύξηση του μέσου όρου νέων κρουσμάτων της Covid-19, από 8,5 σε 11 νέα κρούσματα ανά 11.000 κατοίκους σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, έκανε λόγο η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Την ίδια στιγμή, Αχαΐα και Εύβοια (πλην της Σκύρου), τίθενται επίσημα σε καθεστώς καθολικού lockdown, όπως ανακοίνωσε, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο 2,8% ο μέσος όρος της θετικότητας

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της Covid-19 στη χώρα μας ακολουθεί αυξητική πορεία.

Την περασμένη βδομάδα μάλιστα είχαμε αύξηση στα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου του κορονοϊού κατά 27%, με ενδιάμεση ηλικία τα 43 έτη, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Ο συνολικός αριθμός των διαγνωσμένων ενεργών κρουσμάτων στη επικράτεια αγγίζει τις 10.000.

Την ίδια στιγμή εν όψη των ραγδαία αυξανόμενων κρουσμάτων έχει αυξηθεί και ο αριθμός των διενεργούμενων τεστ, καθώς φτάνει τα 45.000 τη μέρα.

Σημειώνεται επιπλέον, όπως ανέφερε και η Παπαευαγγέλου ότι ο μέσος όρος της θετικότητας αυξήθηκε στα 2,8%.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην αύξηση των νέων νοσηλειών που ξεπέρασαν τα 1.900 άτομα με μέσο όρο 200 εισαγωγές κάθε μέρα την τελευταία βδομάδα.

Σε καθολικό lockdown Αχαΐα και Εύβοια

Σε καθολικό lockdown εισέρχονται και επίσημα από αύριο, Σάββατο στις 06:00 σε Αχαΐα και Εύβοια, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σημειώνεται ότι, η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας έχει 732 ενεργά κρούσματα, όταν στις 30 Ιανουαρίου ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ήταν 206. Την ίδια στιγμή, στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, καταγράφονται 501 ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή, όταν στις 30 Ιανουαρίου είχε 256, όπως υπογραμμίζει ο Χαρδαλιάς.

Περιοχές αυξημένου κινδύνου

Παράλληλα, ο δήμος Αγίου Νικολάου, ο δήμος Θήρας και ο Δήμος Μυκόνου, ανήκουν στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου.

Σημειώνεται ότι στις περιοχές αυτές:

  • είναι υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
  • αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν δια ζώσης στους Δήμους Θήρας και Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής).
  • αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.

Αναφορικά με την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στις περιοχές αυτές, το μέτρο αυτό αίρεται από αύριο το πρωί, με εξαίρεση τους Δήμους Μυκόνου και Θήρας που παραμένουν σε καθεστώς αναστολής οικοδομικών εργασιών.

Παρατείνονται τα μέτρα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Όσο αφορά τα μέτρα που που ισχύουν για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, παρατείνονται για ακόμα μία εβδομάδα έως και τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι αυξημένα.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση