Αρχική COVID-19 Κοντά στα 1500 τα κρούσματα – Σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης η Θεσσαλονίκη

Κοντά στα 1500 τα κρούσματα – Σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης η Θεσσαλονίκη

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε σταθερά υψηλό επίπεδο έχουν σταθεροποιηθεί τα κρούσματα το τελευταίο διάστημα καταγράφοντας για ακόμα μία ημέρα τετραψήφιο αριθμό. Στο κλίμα αυτό των ραγδαία αυξανόμενων κρουσμάτων της Covid-19 εντείνεται ο φόβος των ειδικών που συνηγορούν υπέρ ενός καθολικού lockdown σε ολοένα και περισσότερες περιοχές.

Συγκεκριμένα, σήμερα επιβεβαιώθηκαν 1410 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού, εκ των οποίων 0 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Μετά και τη σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται στα 170244, εκ των οποίων οι 51.9% είναι άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι τα 6086 κρούσματα (3.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 54695 (61.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, αύξηση παρατηρήθηκε στον αριθμό των διασωληνωμένων με 293 συμπολίτες μας να νοσηλεύονται. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 70 έτη. Οι 213 (72.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 1204 ασθενείς.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των θανάτων παραμένει στον ημερήσιο μέσο όρο, καταγράφοντας 21 νέους.

Μετά και τη σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των θανόντων στη χώρα μας φθάνει τους 6077, εκ των οποίων οι 3574 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πάνω από τα μισά κρούσματα στην Αττική

Δεν αποτελεί πλέον έκπληξη το γεγονός ότι η Αττική συγκεντρώνει και πάλι το μεγαλύτερο μέρος των κρουσμάτων με τα περισσότερα από τα μισά της χώρας να εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο.

Συγκεκριμένα, στην Αττική καταγράφηκαν σήμερα 742 νέα κρούσματα της Covid-19.

Υψηλό αριθμό κρουσμάτων καταγράφει και η Θεσσαλονίκη η οποία συγκεντρώνει 128 νέα.

Αυτός είναι και ο λόγος που η συμπρωτεύουσα βρίσκεται σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης με την επιτροπή των ειδικών να μην εισηγείται την λήψη επιπλέον μέτρων και να αποφεύγεται προσώρας το σκληρό lockdown.

Παράλληλα, σε καθεστώς αυστηρού lockdown μπαίνει η Αχαΐα και η Εύβοια σύμφωνα με την εισήγηση των επιτροπής των ειδικών.

Σημειώνεται ότι, στην Αχαΐα σήμερα εντοπίζονται 95 νέα και στην Εύβοια εντοπίζονται 56.

Που εντοπίζονται

κρούσματα

κρούσματα

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση