Αρχική COVID-19 Πού εντοπίζονται τα 1.630 κρούσματα – Περισσότεροι από 850.000 εμβολιασμοί

Πού εντοπίζονται τα 1.630 κρούσματα – Περισσότεροι από 850.000 εμβολιασμοί

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σταθερά υψηλά παραμένουν τα επιδημιολογικά επίπεδα στη χώρα μας, ενώ παράλληλα ο αριθμός των διασωληνωμένων ακολουθεί αυξητική τάση. Ταυτόχρονα, η διαδικασία του εμβολιασμού στη χώρα μας, συνεχίζεται, έχοντας πλέον πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 850.000, όπως αναφέρει ο Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, σήμερα καταγράφηκαν 1.630 κρούσματα της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και από τη σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 189.831 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων το 51.8% είναι άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 52 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.550 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

κρούσματα πορεία

Παράλληλα, ο αριθμός των διασωληνωμένων συνεχίζει να αυξάνεται δραματικά, πιέζοντας τα νοσοκομεία. Χαρακτηριστικά, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 379, εκ των οποίων το 71.0% είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 68 έτη. To 84.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.338 ασθενείς.

Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 346 (ημερήσια μεταβολή +28.15%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 285 ασθενείς.

Επιπλέον, σε υψηλά επίπεδα κυμαίνεται και ο αριθμός των θανάτων καταγράφοντας 29 νέους.

Μετά και από τη σημερινή καταγραφή ο αριθμός των συνολικών θανάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 6.468 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

κορονοοϊός

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

κρούσματα

κρούσματα

Περισσότεροι από 850.000 εμβολιασμοί

Περισσότεροι από 850.000 εμβολιασμοί, έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας, αναφέρει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι, ενώ προσθέτει ότι “έχουμε στη μάχη 750 – βάζουμε άλλα 50- 800 εμβολιαστικά κέντρα και ότι αν υπολογίσει κανείς την πρώτη δόση, με 5,3% είμαστε οι τρίτοι στην Ευρώπη”.

Το Υπουργό Υγείας συνόδευσαν σήμερα το πρωί στο mega εμβολιαστικό κέντρο, o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και η επικεφαλής του εμβολιαστικού κέντρου, Σμήναρχος Κυριακή Πελέκη. 

Ο Υπουργός Υγείας περιηγήθηκε στους χώρους και συνομίλησε με τo υγειονομικό προσωπικό και τους πολίτες που εμβολιάζονταν.

Κικίλιας: “Είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που εξελίσσεται η Επιχείρηση «Ελευθερία»”

“Η δουλειά που κάνουν οι άνθρωποι της Υγείας και όχι μόνο, φαίνεται και μιλάει από μόνη της. Να δώσω συγχαρητήρια στην κυρία Πελέκη για την οργάνωση που υπάρχει στο mega εμβολιαστικό κέντρο, εδώ στη Helexpo, σε όλους τους εργαζόμενους και φυσικά στον Γενικό Γραμματέα, Μάριο Θεμιστοκλέους,” σημείωσε ο υπουργός μετά το πέρας της επίσκεψης του.

“Η καρδιά της προσπάθειάς μας είναι ο σεβασμός στους συμπολίτες μας. Έτσι οδεύουμε και έτσι θα προχωρήσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε τους εμβολιασμούς. Θέλω να πω ότι ξεπεράσαμε τις 850.000 εμβολιασμούς, ότι έχουμε στη μάχη 750 – βάζουμε άλλα 50- 800 εμβολιαστικά κέντρα και ότι αν υπολογίσει κανείς την πρώτη δόση, με 5,3% είμαστε οι τρίτοι στην Ευρώπη.

Αυτά είναι σημαντικά στοιχεία για να καταλάβετε πόσο μεγάλη προσπάθεια έχει γίνει από πάρα πολύ κόσμο: από το Υπουργείο Υγείας, από τους υγειονομικούς μας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τους υγειονομικούς του, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Πολιτική Προστασία και όλους όσοι εμπλέκονται.

Βλέπετε ότι έρχονται μηνύματα στο κινητό των συμπολιτών μας, κλείνονται τα ραντεβού. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η Επιχείρηση «Ελευθερία» και θέλω να πω για ακόμη μια φορά ότι στην καρδιά αυτής της προσπάθειας είναι- και θα το επαναλαμβάνω σε κάθε ευκαιρία που μου δίνεται- το να σεβόμαστε τον πολίτη και να τον υπηρετούμε και αυτό το δείχνει η πολύ-πολύ μεγάλη προσπάθεια που γίνεται.

Ξέρω ότι δίνουμε, όλος ο κόσμος δίνει μια πολύ μεγάλη μάχη, ότι υπάρχει κόπωση αλλά θέλω να σας πω ότι υπάρχει ελπίδα και η ελπίδα είναι η κινητήριος δύναμη και θα τα καταφέρουμε. Βρισκόμαστε κοντά στην επίτευξη αυτής της προσπάθειας που είναι να κερδίσουμε αυτή την τεράστια υγειονομική μάχη την οποία δίνουμε ένα χρόνο τώρα,” πρόσθεσε ο Κικίλιας.

Θεμιστοκλέους: “Είναι αυτό που λέμε «μυρίζει Ελλάδα»”

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, επεσήμανε:

“Εκτός από τους αριθμούς, αυτό που βλέπουμε στα εμβολιαστικά κέντρα- και στο μεγάλο εμβολιαστικό σταθμό αλλά και στα εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την επικράτεια από τα νησιά μας μέχρι τις ηπειρωτικές περιοχές- είναι αυτό που λέμε «μυρίζει Ελλάδα». Τα παιδιά που έρχονται με τους γονείς τους, οι παππούδες μας που έρχονται με τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους και εισπράττουν όλοι οι υγειονομικοί μας, όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν εδώ, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Ανταποδίδουμε με ένα πολύ μεγάλο χαμόγελο.”

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση